látogató számláló

Anne Hathaway nyomorultul érezte magát a halszagban

Súlyos megpróbáltatásoknak volt kitéve Anne Hathaway A nyomorultak című filmmusical forgatásán, mert Tom Hooper rendező olyan helyzetbe kényszerítette, amely ellenkezik az elveivel. A színésznő ugyanis nemrég tért át a szigorú vegetáriánus életmódra.

Súlyos megpróbáltatásoknak volt kitéve Anne Hathaway A nyomorultak című filmmusical forgatásán, mert Tom Hooper rendező olyan helyzetbe kényszerítette, amely ellenkezik az elveivel. A színésznő ugyanis nemrég tért át a szigorú vegetáriánus életmódra. Az még megoldható volt, hogy kizárólag növényi alapú jelmezt viseljen, bár a 19. századi bőrcipők valósághű műanyag utánzatának előállítása meglehetősen körülményes volt. Azon viszont nem lehetett segíteni, hogy a kikötőben játszódó jelenetekben a döglött halakat valami mással helyettesítsék. "Tom a hitelesség érdekében ragaszkodott hozzá, hogy minden tele legyen igazi haltetemmel - meséli a színésznő. - Az még hagyján, hogy leírhatatlanul büdös volt, de napokig ezeken a döglött halakon tapostunk. Súlyos lelkiismereti válságot éltem át szegény halak miatt, ugyanakkor lehet, hogy ez hozzájárult a művészi színvonal emeléséhez, mert nem is nagyon kellett eljátszanom, mennyire kínosan érzem magam."

A nyomorultakat tucatnyi kategóriában tartják Oscar-esélyesnek, és négy Arany Glóbusz-jelölése már biztos: legjobb film, legjobb férfi főszereplő (Hugh Jackman), legjobb női főszereplő (Anne Hathaway) és legjobb eredeti filmdal kategóriában. A Suddenly című dal különlegessége, hogy a musical zeneszerzői kimondottan Hugh Jackman számára írták, amikor kiderült, hogy ő lesz a film főszereplője.

(Les Misérables - hazai bemutató: 2012. december 27.)


süti beállítások módosítása