látogató számláló

Lerohanják a németeket a Star Trek-rajongók

Németországban a világpremier előtt egy héttel mutatják be a Sötétségben - Star Trek című szuperprodukciót, amely évek óta az egyik legjobban várt film a mozirajongók körében. Közben kiderült, hogy áruló akadt a Star Trek Enterprise űrhajójának legénységében...

Németországban a világpremier előtt egy héttel mutatják be a Sötétségben - Star Trek című szuperprodukciót, amely évek óta az egyik legjobban várt film a mozirajongók körében. Ezt a hírt a Paramount Studios megerősítette, bár azt nem közölte, mi a sietség oka.

Egy igaz Star Trek-fan képes sátrat verni a multiplex előtt, hogy az elsők között láthassa a filmet, és aztán persze büszkén posztolhasson az összes közösségi szájton. Az interneten már meg is indult a nyüzsgés ezzel kapcsolatban: Európa-szerte sokan készülnek német Star Trek-túrára. Csak egy a bökkenő. Németországban szinte kötelező a külföldi filmek szinkronizálása, és nem minden trekkie tud németül. Szerencsére a nagyobb városokban eredeti kópiákat is vetítenek a külföldiek kedvéért, ezért a Star Trek-rajongók most azt nyomozzák, hogy lesz-e angol nyelvű Star Trek mondjuk Düsseldorfban vagy Hamburgban.

Közben kiderült, hogy áruló akadt a Star Trek Enterprise űrhajójának legénységében. Uhura hadnagyról van szó, pontosabban a karaktert alakító Zoe Saldanáról. A gyönyörű színésznő jó barátja J.J. Abrams rendezőnek, és most azon mesterkedik, hogy belobbizza magát a Star Wars VII-be, amelyet szintén Abrams rendez. Még nem tudni, a rendező hogyan bírja az ostromot, de az biztos, hogy bár felmerült, a Star Trek fedélzeti mérnökét alakító Simon Pegg nem lép át a másik galaktikus sorozatba. Rajongók szerint Abramsnek még sok baja lehet abból, hogy mindkét kultikus űrfranchise az ő nyakába szakadt: idővel egyre több Star Trek-es színésznek juthat eszébe, milyen jó lenne a jedikkel is haverkodni a párhuzamos univerzumban.

(Star Trek Into Darkness - hazai bemutató: 2013. június)


süti beállítások módosítása