látogató számláló

Tom Cruise nem kiugrott, hanem eltanácsolt papnövendék volt

Eddig úgy tudtuk, hogy Tom Cruise azért nem lett katolikus pap, mert rá kellett jönnie, nem neki való az ezzel járó önmegtartóztatás. Most azonban kiderült, hogy a későbbi szupersztár nem önszántából távozott az egyházi szemináriumból, hanem megváltak tőle.

Eddig úgy tudtuk, hogy Tom Cruise azért nem lett katolikus pap, mert rá kellett jönnie, nem neki való az ezzel járó önmegtartóztatás. Most azonban kiderült, hogy a későbbi szupersztár nem önszántából távozott az egyházi szemináriumból, hanem megváltak tőle. Az akkor még Thomas Mapotherként ismert 16 éves fiatalember közepes tanuló volt, viszont dohányzott és italozott, ami ebben a korban még elnézhető, ám amikor elcsent hat üveg whiskyt a raktárból, betelt a pohár. Az atyák nem is vették volna észre a lopást, de a fiatal papnövendékek kiszöktek az erdőbe, és jól berúgtak, ami már mindenkinek feltűnt. "Ez a második év végén történt - emlékszik vissza Tom egykori osztálytársa, Shanem Dempler. - A nyár folyamán a szüleink kaptak egy udvarias levelet az iskolától, hogy nagyon szeretnek minket, de ősszel már ne menjünk vissza."

Cruise már az egyházi iskolában bontogatni kezdte színészi szárnyait, és végül ennek a mesterségnek szentelte életét. Idővel egy másik egyház, a szcientológia híve lett, de ez már egy másik történet.

Tom Cruise-t legközelebb a Feledés című látványos sci-fiben láthatjuk Olga Kurylenko és Morgan Freeman oldalán. A filozofikus, de azért heves lövöldözésektől és légiharcoktól sem mentes filmben a tét nem kisebb, mint a Föld és az emberiség jövője.

(Oblivion - hazai bemutató: 2013. április 11.)


süti beállítások módosítása