látogató számláló

Kritika: Énekelj! (Sing)

Állati jó tehetségkutató.

Tehetségkutatók. Ki ne ismerné őket, hiszen Magyarországon a két legnagyobb kereskedelmi adón szinte mindig keresik az ország eddig fel nem fedezet tehetségeit, a kicsiktől egészen a nagyokig. Ezek a műsorok legtöbbször zenei tehetségkutatók, ahol a versenyző minél jobban énekel és ezáltal minél jobb műsort produkál, annál nagyobb a valószínűsége, hogy bejut a legjobb helyezettek közé és megnyeri a fődíjat. Ezt az igen egyszerű ötletet veszi alapul Buster Moon színháztulajdonos, aki úszik az adósságokban és a bank lassan ráteszi a kezét az oly nehezen megszerezett színházára, amit mellesleg az édesapja vett neki. Érthető módon semmiképp nem akar a tulajdonától megválni; és hogy ez ne történjen meg, és a színházi életet felpörgesse, tehetségkutató műsort szervez. Ám jönnek a bonyodalmak, kezdve a műsorban szereplő tagok problémáitól egészen a pénzdíj összegéig...

sing_pic08.png

Az Illumination Entertainment idén már bemutatott egy klassz animációs filmet, A kis kedvencek titkos életét. És szerencsére az Énekelj! című filmjükkel se árulnak zsákbamacskát. Remek kis mozi lett és bátran ajánlom mindenkinek. Én személy szerint sokkal jobban szórakoztam rajta, mint a Vaianán. A filmben nem csak új slágereket lehet hallani, hanem régi klasszikusokat is, ami nekem nagyon bejött. A karakterek mindegyike imádnivaló és a háttértörténetük jól kidolgozott! A legtöbb blockbuster példát vehetne erről a filmről. Szerintem nem lesz olyan ember, aki ne azonosulna valamelyik karakterrel. Van itt félénk elefántlány, akinek az énekhangja egy angyaléval ér fel, de nem szeret szerepelni. Gorillafiú, akinek az apja bűnöző, malacasszony, aki a háztartást vezeti, és többre vágyik. Na meg egy utcazenész egér is, aki a legnagyobb arc az egész filmben.

A történetvezetés is remek. Engem egyből magával ragadott a film és egyszer sem eresztett el. Az Énekelj! nem csak a tehetségkutató tagjainak magánéletével foglalkozik, hanem a színházi életbe is betekintést nyújt, sőt emellett még képes nagyon mély gondolatokat is elhinteni. Persze senki se várjon nagy fordulatokat és kiszámíthatónak is kiszámítható, de kit érdekel? Szórakoztató, és nem egyszer megnevettet. Nem hittem volna, hogy ilyen jól fogok szórakozni a film alatt és mondom ezt úgy, hogy még akkor is jól elvoltam, amikor a mai popzenék felcsendültek, amiket én nem is szívesen hallgatok, de a film nézése közben valahogy rám is pozitívan hatottak.
A látvány is remek volt, a stúdiótól már megszokott minőséget kapjuk.

Összegezve tehát az Énekelj! egy nagyon igényes, vicces és szórakoztató családi mozi lett. Az év egyik legszórakoztatóbb animációs filmje. Örülök neki, hogy az Illumination Entertainment idén nem erőltette a Minyonokat, mert nekem már kezdenek egy kicsit unalmassá válni, bár ahogy már mindenki tudja, jövőre a Gru harmadik részével jönnek, szóval aki idén Minyon-hiányban szenvedett az, várja ki a jövő évet. De azért még bízom benne, hogy a Gru és a Minyonok mellett a stúdió sok ilyen minőségi munkát fog a vászonra vinni, mint az Énekelj!

enekelj_hun_p1.png


süti beállítások módosítása