látogató számláló

Kritika: Az éjszaka fogai (Night Teeth)

Egy vámpírszállító viszontagságai.

A Netfilx a halloween miatt – vagy csak úgy random – de belenyúlt a vámpírtémába, és a kínálatába helyezte Az éjszaka fogait. Tette mindezt olyan lazán, hogy a végeredményre nem lehet egy rossz szavam sem, viszont jó sem akad. Tulajdonképpen laza húzás volt a Netfilxtől, mert biztosra ment, nem kockáztatott semmit, és ez a végeredményen is érződik. 

vampir.jpg

Ugyanis Az éjszaka fogai nem erőlködik azon, hogy bemutassa azt az univerzumot, amelybe beinvitál. Az alaptézist felvázolja, aztán hagyni kell, hogy magvával sodorjon a film flow-ja. A cselekmény egy roadmovie, vámpíros körítéssel.

Benny (Jorge Lendeborg Jr.) egy tipikus laza srác, aki zenéket készít, szeretne befutni, de ahhoz alaptőkére is szüksége lenne, így kap a lehetőségen, mikor féltestvére felajánlja neki, hogy helyette sofőrködjön a városban. Bennynek természetesen sejtelme sincs arról, hogy az utasai, akiket szállít egyik helyszínről a másikra, vámpírok. 

A cselekmény egyszerű, Benny szemszögén keresztül tárul fel előttünk a Kaliforniában élő vámpírok múltja, jelene és jövője. Igazából nem tudom a filmnek felróni, hogy felületesen mutatja be mind a vámpír kaszton belüli hierarchiát, mind a vámpírok és emberek közötti kapcsolatot. Mert akkor már lehet, hogy unalmas lenne, így viszont sodródunk folyamatosan, mint a főszereplő is, és egyre jobban körvonalazódik, hogy melyik szereplő jó, és melyik rossz. Brutalitás terén sem bátor a mű, vannak benne akciók és vérszívások, de nem Az éjszaka fogai lesz az a film, amely a váratlan húzásairól lesz híres. Lényegében a megszokott dolgokat újrázza, és teszi ezt mértani pontossággal.

A színészi alakítások nem kimagaslóak, de jól van ez így, hiszen egy olyan filmről beszélünk, melyben Megan Fox is kapott egy kisebb szerepet.

Az éjszaka fogait leginkább a fanatikus vámpírrajongóknak ajánlom, illetve azoknak, akik péntek este nem tudnak magukkal mit kezdeni, és egyszerűen csak egy laza filmet akarnak nézi lefekvés előtt.

Az éjszaka fogai már elérhető a Netflix kínálatában.  

poszter.jpg


süti beállítások módosítása