látogató számláló

Köszönjük, kalózok!

Szomorú hírt kell közölnünk, ami a helyi filmes üzletágra, és a moziüzemeltetőkre nézve is sajnálatos. A folytatásban az InterCom közleményét olvashatjátok

Miután az elmúlt néhány hónapban a Sony Pictures, a 20th Century Fox és a Warner Bros. Pictures által forgalmazott filmek az első kalózkópiái mind Magyarországról kerültek fel az internetre, nagy stúdióink közül a Warner Bros. Pictures úgy döntött, hogy nem kockáztat tovább: előzetes terveivel és terveinkkel ellentétben, több filmet nem mutathatunk be az amerikai bemutatóval egy időben, vagy ahhoz nagyon közel - a stúdió ezzel a lépéssel a Magyarországnál jóval erősebb, fontosabb piacok mozis bevételeit próbálja  védeni.

Első gondolatként az merülhet fel bennetek, hogy nem számít a csúszás, leleményes 'nézőink' úgyis letöltik  a magyar kalózok helyett piacra lépő külföldi kollégák felvételét, és feltételezhetően senkit nem fog érdekelni, hogy akár a moziüzemeltetőknek, akár az InterComnak ez mekkora bevételkiesés. Azonban hosszútávon valóban a teljes magyar moziforgalmazást veszélyezteti a stúdiók kalózok elleni ilyen típusú, kényszer szülte védekezése. Bízunk benne, hogy lehetőségeitekhez mérten segítségünkre lesztek abban, hogy ahol lehet, szót emeltek a kalóz példányok elterjedése, és letöltése ellen.

Emiatt új dátumra kerülnek az alábbi filmek:

Förtelmes főnökökjúlius 28.
Őrült, dilis, szerelem.szeptember 1.
Végső állomás 5. szeptember 8.

A Harry Potter és a Halál Ereklyéi II. részt is csak július 15-től, péntektől vetíthetik a magyar mozik (még a már megszokott éjféli előadásokat sem engedélyezi a stúdió).


süti beállítások módosítása