látogató számláló

Néhány dolog a Spancserekről #4

A film szereplői

PAUL RUDD (Peter Klaven) legutóbb David Wain Role Models című vígjátékának egyik főszereplője volt. A produkció összbevétele több mint 80 millió dollárt tett ki, és a kritikusok is szerették. Rudd részt vett a forgatókönyv megírásában is.

Rudd hangján szólal meg az egyik szereplő a Szörnyek az űrlények ellen (Monster vs. Aliens) című animációs filmben.

A színész hatalmas sikert aratott Judd Apatow Felkoppintva (Knocked Up) című filmjében, amely világszerte több mint 300 millió dolláros bevételt ért el, és elnyerte a People's Choice Awardot kedvenc vígjáték kategóriában.

Judd további filmjei: Lepattintva (Forgetting Sarah Marshall), A 40 éves szűz (The 40 Year-Old Virgin), The Ten (ő volt a producer is) Éjszaka a múzeumban (Night at The Museum), Diggers, Árvák hercege (The Cider House Rules), Vágyaim netovábbja (The Object of My Affection), Gyagyák a gatyában, avagy tudom, kit fűztél tavaly nyáron (Wet Hot American Summer), The Chateau.

 

JASON SEGEL (Sydney Fife) mindig emlékezetes és vicces karaktereket formál meg, ahogy tette azt Judd Apatow Felkoppintva című vígjátékában és a Lepattintvában is, amely több mint 100 millió dollárt hozott a konyhára. Utóbbi film forgatókönyve Segel ötletén alapult.

Segel 1999-ben Apatow Emmyre jelölt Freaks and Geeks című vígjáték-sorozatában szerepelt. Az Undeclared című sorozat állandó szereplője volt, jelenleg a CBS-en futó How I Met Your Mother című vígjáték-sorozat sztárja.

Korábbi filmjei: A nyúl viszi a puskát (Slackers), Tenacious D in the Pick of Destiny, SLC Punk, Buli az élet (Can't Hardly Wait), Egy hulla a szobatársam (Dead Man on Campus).

 

RASHIDA JONES (Zooey) Hollywood egyik feltörekvő ifjú sztárja. Legutóbb a Farrelly fivérek Unditched című vígjátékában szerepelt. Nemrég fejezte be a Life in Flight című filmet, amelynek a főszereplője.

További filmjei: Magánügy (Little Black Book), Now You Know, Meeting Mr. Johnson, East of A, Myth of America.

 

ANDY SAMBERG (Robbie) a kis képernyőn és a nagy vásznon egyaránt bizonyította elképesztő komikusi tehetségét. Tavaly ősszel a negyedik szezonját kezdte meg a Saturday Night Live csapatának tagjaként.

Filmjei: Az örök kaszkadőr (Hot Rod) Space Chimps (animációs film, az egyik karaktert szólaltatja meg).  

A film készítői

 

JOHN HAMBURG (rendező, forgatókönyvíró, producer) 1996-ban debütált a Sundance fesztiválon Tick című kisfilmjével. Két évvel később a Széf fiúk (Safe Men) című vígjátékával tért vissza, amelynek forgatókönyvírója és rendezője volt.

További filmjei: Apádra ütök (Meet the Parents - forgatókönyv), Zoolander (forgatókönyv), Derült égből Polly (Along Came Polly - forgatókönyv, rendező), Vejedre ütök (Meet the Fockers - forgatókönyv).

 

LARRY LEVIN (forgatókönyv, eredeti ötlet) a Dr. Dolittle egyik forgatókönyvírója volt, majd önállóan jegyezte a Doctor Dolittle 2-t.

 

DONALD DE LINE (producer) az amerikai filmipar egyik legtekintélyesebb független producere, több mint húszéves pályafutása során a legnagyobb nevekkel dolgozott.

Fontosabb filmjei: Hazugságok hálója (Body of Lies), Bolondok aranya (Fool's Gold), Observe and Report, Az olasz meló (The Italian Job).

Mielőtt önálló producer lett, magas posztokat töltött be a Disneynél és a Paramountnál, és olyan sikerek születtek ebben az időszakban, mint a Micsoda nő! (Pretty Woman), az Isten nem ver Bobbal (What About Bob) és az Örömapa 1-2. (Father of the Bride I-II).


süti beállítások módosítása