látogató számláló

Spielberg Tintint rendez

Mi lesz abból, ha a modern mozivilág két nagyágyúja, Steven Spielberg és Peter Jacksonösszefog?

Már tudjuk a választ: Tintin. Spielberg elfoglalta a rendezői széket, és túl van egy 32-napos MOCAP-forgatáson, vagyis olyan felvételek készítésén, melyek során a színészre helyezett számtalan kis érzékelő segítségével rögzítik és digitalizálják a mozgást és az arcjátékot. A szükséges technikai hátteret a film - Gollam és King-kong megmozdítása során sokat tapasztalt - producere, Jackson biztosítja, aki új-zélandi sasfészkét csupán egy hétre hagyta el a forgatás kedvéért. Utána egy külön e célra kialakított online videó-audió iChat rendszeren keresztül vett részt a munkában.

Spielberg a nyolcvanas évek eleje óta szeretne Tintin-filmet készíteni: már az első Indina Jones-kaland bemutatása után felhívták rá a figyelmét, hogy az ő hőse és a mókás frizurájú francia világjáró kalandor képregényhős között sok hasonlóság van.

Az egyhónapos forgatást másfél év komputeres utómunka követi. A film főszereplői: Jamie Bell, Andy Serkis és Daniel Craig csak 2011-ben sétálhatnak majd végig a premierre vezető vörös szőnyegen. De miért is sietnének? Az arcuk be van scannelve, a későbbi folytatásokban mostantól mindig pont annyi idősnek fognak látszani, mint az éppen véget ért felvételeken.


süti beállítások módosítása