látogató számláló

Tarantino Arany Pálmát szeretne?

Visszatért nagy győzelme helyszínére Quentin Tarantino.

Visszatért nagy győzelme helyszínére Quentin Tarantino: épp 15 éve nyert Arany Pálmát a cannes-i fesztiválon a Ponyvaregénnyel. A rendező nagyon izgatott, valósággal nyüzsög, egyik interjút adja a másik után. Ez nem is csoda, hiszen új filmje, a Becstelen brigantyk szerepel a versenyben - egyetlen amerikai produkcióként. - Ez a mozik olimpiája, ezért minden rendező álma, hogy Cannes-ban mutassák be a filmjét - lelkendezett Tarantino az újságíróknak. - Még senki nem látta a filmedet, és a világ összes fontos kritikusa itt fog hajba kapni rajta. Ennél felemelőbb érzés nem létezik!

            A rendező tíz éven át készült a Becstelen brigantykra, akárcsak annak idején a Ponyvaregényre. Az új produkció 167 percesre sikeredett, és emiatt az elmúlt hónapokban attól lehetett tartani, hogy a rendező nem készül el a vágással a cannes-i bemutató idejére. Tarantino azonban magabiztos volt, sokak szerint azért, mert díjat remél a brigantykért, talán még az Arany Pálma is megfordult a fejében.

            A Becstelen brigantyk hősei amerikai kommandósok, akik a második világháború idején németekre vadásznak a megszállt Franciaországban.

(Inglourious Basterds - hazai bemutató: 2009. augusztus 20.)

süti beállítások módosítása