látogató számláló

40 éves Woodstock!

40 éves Woodstock! - Három nap béke és zene

40 éves Woodstock! - Három nap béke és zene

A Woodstock rendezői változata augusztus 11-től DVD-n!

 2 lemezes és 4 lemezes exkluzív változatban is

1969. augusztus 15-18.: kereken negyven éve közel félmillió ember gyűlt össze Bethel városában, hogy három napig csak a zenének, a békének és a szerelemnek éljen egy olyan időszakban, mikor dúlt a háború, pusztított az erőszak és egyre inkább terjedt a rasszizmus. A fesztivál a kor egyik legmeghatározóbb eseményévé vált. A 40 éves jubileum alkalmából augusztus 11-én megjelenik az eredeti Woodstock mozifilm rendezői változata DVD-n 2 lemezes és 4 lemezes exkluzív kiadásban is.

Senki nem gondolta volna 40 évvel ezelőtt, hogy ekkora sikere lesz a Woodstock fesztiválnak, ennyi embert megmozgat majd és eredeti célján is ilyen mértékben túlnő. Még az sem törte le a hippik lelkesedését, hogy három napig szakadt az eső és az élelmiszer-készlet is igen szűkös volt, ráadásul a történelem egyik legnagyobb közlekedési dugóját okozták a fesztiválozók.

32 kiváló fellépő tette örökre felejthetetlenné a Woodstock fesztivált. Többek között olyan nagy előadók, mint Santana, Jimi Hendrix, The Who, Joe Cocker és Janis Joplin.

A legendás eseményről egy Oscar®-díjas film is készült, melynek rendezői változata Woodstock 40. évfordulója alkalmából jelenik meg augusztus 11-én a Fórum Home Entertainment kiadásában 2 lemezes illetve exkluzív 4 lemezes változatban is.

A DVD-ről:

1969-ben a New York állambeli Bethel városkában félmillió ember átélte egész generációjuk legmeghatározóbb élményét: egy koncertet, melyre sem méretében, sem hatásában nem volt korábban példa, és amelyre az élet legkülönbözőbb területeiről érkező emberek egyetlen közös célból gyűltek össze: hogy átéljék a béke és a zene varázsát. Az esemény neve Woodstock volt. Egy évvel később elkészült az a mérföldkőnek számító, Oscar®-díjas* dokumentumfilm, amely megörökítette a zenét, az előadások túlfűtött lendületét és a fesztivál résztvevőinek élményeit. Az újonnan felújított rendezői változat tizenhét világsikerű előadó legendás koncertfelvételeit tartalmazza.

A filmet tartalmazó 1. és 2. lemez:

  • Az Oscar®-díjas film, valamint vadonatúj retrospektív dokumentumfilm: A Bethel Woods-i múzeum - A hatvanas évek és Woodstock története (eredeti nyelven)

A 40. JUBILEUMRA KÉSZÜLT 4 LEMEZES GYŰJTŐI KIADÁS TARTALMAZZA MÉG:

TÖBB MINT HÁROMÓRÁNYI EXTRA 2 LEMEZEN

Extrák - 1. lemez:

  • Woodstock - Rejtve maradt történetek

Több, mint kétórányi soha nem látott koncertfelvétel olyan előadóktól, mint Joan Baez, Paul Butterfield, Canned Heat, Joe Cocker, Creedence Clearwater Revival, Grateful Dead, Jefferson Airplane, Mountain, Santana, Sha Na Na, The Who és Johnny Winter (eredeti nyelven)

  • Woodstock - A fesztiváltól a filmig

Átfogó kisfilm-összeállítás, mely elejétől a végéig feleleveníti a fesztivált és a közben készült film forgatását, kiegészülve Martin Scorsesével, Grace Slickkel, Michael Wadleigh rendezővel, a fesztivál executive producerével, Michael Langgal és másokkal készült interjúkkal (eredeti nyelven)

Extrák - 2. lemez:

  • Hat további, soha nem látott felvétel a Canned Heat, a Country Joe & The Fish, a Grateful Dead, a Jefferson Airplane, Jimi Hendrix és a The Who koncertjéről
  • Hét további kisfilm (eredeti nyelven)
  • A LIFE magazin 60 oldalas emlékszámának reprodukcióját
  • A fesztivál emléktárgyainak reprodukcióit: kézzel írt üzeneteket és egy háromnapos belépőjegyet
*1970 - legjobb dokumentumfilm.


süti beállítások módosítása