látogató számláló

InterCom hírek (2009. november 12.)

Ezen a héten: DiCaprio utódja: Worthington; Downey Jr. és Holmes; Zombitolvajok; Sarah Jessica anyáskodik, Top 10 Budapest (2009. november 5-11.)

DiCaprio utódja: Worthington

James Cameron következetes. Amikor 12 évvel ezelőtt leforgatta utolsó filmjét, az azóta is felülmúlhatatlan sikerű Titanic-ot, olyan főszereplőt keresett, aki ugyan nem teljesen tapasztalatlan már a mozikészítésben, de elég fiatal. Leonardo DiCaprio-t azóta háromszor jelölték Oscar-díjra, és a Titanic-kal meredeken felfelé ívelő pályája mára a legsikeresebb színészek közé emelte.

A film új, de Cameron a régi maradt. Most is úgyanúgy keresett férfi főszereplőt, így minden bizonnyal hasonló pálya vár Sam Worthington-ra is: a 33 éves ausztrál színész a Terminátor: Megváltás-sal lépett ki a nemzetközi porondra, és Cameron új megaprodukciója, az Avatar (Avatar, hazai bemutató: december 17.) szinte biztosan a legnagyobb sztárok közé repíti majd.

Pedig a középiskolát is félbehagyta, kőművesek mellett dolgozott, azután egyszer elkísérte a barátnőjét a sydneyi Nemzeti Színházi Intézet felvételijére: és ott is ragadt. A James Bond-sorozat producerei 2006-ban majdnem 007-est csináltak belőle, ám a szerepet végül Daniel Craig kapta meg. A Terminátor 4. része rendezőjének már James Cameron hívta fel a figyelmét a csupaszív akcióhősre, és azóta nincs megállás: az Avatar után néhány hónappal kerül a mozikba A titánok harca, amelyben Worthington Liam Neeson és Ralph Fiennes oldalán indul csatába, amit valószínűleg egy új Némó kapitány-szuperprodukció követi majd.

- Nekem mindegy, hogy mennyi pénzt költenek egy filmre - nyilatkozta a színész. - Minél nagyobbak a robbanások, számomra annál fontosabb az ember, akit két speciális effekt között életre kell keltenem. A nagyköltségvetésű akciófilmekben is emberi történeteket akarok életre kelteni: különben nem mozit csinálnék csak videójátékot.

Downey Jr. és Holmes

Robert Downey Jr. jövője össze van kötve Sherlock Holmes-szal (Sherlock Holmes, hazai bemutató: 2010. január 7.). Nemcsak a hamarosan a mozikba kerülő Guy Ritchie-film, hanem a már gyártásba is került folytatások miatt is. De a színész a múltját is Holmes-ban méri.

- 12 éves koromig azt hittem, hogy Sherlock Holmes élő ember volt, és imádtam. - mesélte újságíróknak a színész. - Persze, hisz gyerek voltam. Azután elég sokáig úgy gondoltam, hogy Holmes nem elég kemény, inkább egy lányoknak való detektív figura. Ez volt a kamaszkorom. De felnőttem, és megcsináltuk Guy-jal ezt a filmet. Azóta semmi kétségem felőle, hogy Holmes volt az első igazi modern szuperhős és az első európai közelharc-művész, aki egyáltalán nem olyan, mint amilyennek valaha elképzeltem gyerekkoromban.

Zombitolvajok

Az ellenségből lehet a legjobb barát. Az internetes filmkalózkodás - semmi kétség - a filmesek nagy ellensége. Rhett Reese, a Zombieland (Zombieland, hazai bemutató: november 26.) című gyilkos komédia társírója például, köszöni a letöltéseket, ugyanis az egyre inkább kultuszsikerűnek bizonyuló zombis vígjáték, melyben Woody Harrelson a hét zombiirtója, a legtöbbször letöltött film cím büszke tulajdonosa. Októberi amerikai bemutatója óta több mint egymillióan töltötték le illegálisan.

- Tévedés, hogy elkeserednénk amiatt, hogy milyen sokan nézik meg potyán a filmünket - nyilatkozta az író. - A stúdió tisztában van azzal, hogy hányan lopják meg naponta. Az óriási érdeklődés a döntő érv, hogy szükség van Zombieland 2.-re!

Az írók és a színészek (Harrelson mellett Emma Stone, Jesse Eisenberg és Abigail Breslin) már elkötelezték magukat a folytatás mellett, és már el is készült az új forgatókönyv vázlata.

Sarah Jessica anyáskodik

Sarah Jessica Parker nagyot kirándult: új vígjátéka, a Hova lettek Morganék? (Did You Hear About the Morgans?, hazai bemutató: 2010. január 14.) története szerint ő és férje, akit Hugh Grant alakít, és akitől épp válni készül, egy gyilkosság véletlen tanúivá lesznek: a rendőrség egy isten háta mögötti faluba menekíti őket a tettes elől.

A filmet Új-Mexikóban, Santa Fe környékén forgatták, és a színészek élvezték az otthonuktól távoli közös munkát, csak Sarah Jessica volt gyakran kedvetlen. Nem akarta, hogy hatéves kisfia, James, nélküle repüljön, és ezért a család meg sem látogatta őt. Az anyai ösztönöknek viszont nem lehet parancsolni.

- Még csak néhány napja dolgoztunk - meséli a Szex és New York sztárja -, de már iszonyúan hiányzott a fiam. Azon kaptam magam, hogy túlságosan anyáskodom mindenkivel. Folyton Hugh Grant-et kérdezgettem, reggelizett-e rendesen, vagy hogy miért megy ki a szabadba pulóver nélkül. Valószínűleg az idegeire mentem, még szerencse, hogy egy igazi gentleman.

Top 10 Budapest (2009. november 5-11.)


süti beállítások módosítása