látogató számláló

UIP hírek (2009. december 28.) - 2×frissítve

Ezen a héten: Meryl Streep nem fél a szextől; Susan Sarandonnak nincs is új pasija; DiCaprio jó hatással van Lindsay Lohanre; Nem csonkolják a Farkasembert
frissítés: Top 10 országos (2009. december 24-27.)
frissítés 2.: javított Top 10 országos (2009. december 24-27.)

frissítés: Top 10 országos (2009. december 24-27.)
frissítés 2.: javított Top 10 országos (2009. december 24-27.)

Meryl Streep nem fél a szextől

Elmúlt hatvan éves, de bátran vállal a filmjeiben szexjeleneteket Meryl Streep, mivel természetes dolognak tartja. – Biztosan sokan furcsállják ebben a korban, de én nem érzem annak – mondja a kétszeres Oscar-díjas színésznő, akinek természetesen legújabb filmjében, az Egyszerűen bonyolultban is van ágyjelenete, méghozzá Alec Baldwinnal. – Az egész azon múlik, az ember mennyire gondolja magáról, hogy már le van nullázva. De ha úgy érzed, hogy éled az életed, és pezseg a véred, az egész szexdolog teljesen autentikus.

Streep úgy gondolja, egészen addig vállal merész jeleneteket a filmjeiben, amíg nem érzi kényelmetlennek a feladatot. – Nevetséges, hogy ma az a közfelfogás, hogy a szexhez bizonyos korúnak kell lenni és bizonyos módon kell kinézni hozzá. Szeretjük a szerelmet, a szex hozzátartozik, hát csináljuk, amíg bírjuk, nem?!

Meryl Streepet és az Egyszerűen bonyolultat Arany Glóbuszra jelölték, akárcsak a vígjáték forgatókönyvét.

(It’s Complicatedmár a mozikban!)

Susan Sarandonnak nincs is új pasija

Mindenkit sokkolt a hír, amikor Susan Sarandon szóvivője útján bejelentette, hogy még a nyáron szakított Tim Robbinsszal, akivel 23 éven át élt együtt, és két gyerekük született. Azonnal pletykák kezdtek el keringeni arról, hogy a 63 éves színésznő összejött 32 évvel fiatalabb üzlettársával, Jonathan Bricklinnel, akivel együtt tulajdonol egy pingpongbárt. Sarandon szóvivője az ünnepek utáni első munkanapon sietett bejelenteni, hogy a híresztelésből semmi nem igaz, a színésznő és Bricklin kapcsokata merőben üzleti jellegű.

Sarandon és Robbins a Baseball bikák című közös filmjük forgatásán szerettek egymásba 1988-ban. Nem házasodtak össze, de több mint két évtizeden át mintapárnak számítottak Hollywoodban. Szakításuk okáról egyelőre nem nyilatkoztak.

Susan Sarandon legközelebb a Komfortos mennyország című filmben lesz látható. Alkoholista, láncdohányos nagymamát alakít, aki unokája meggyilkolása után igyekszik tartani a lelket a gyászoló családban.

(The Lovely Bones – hazai bemutató: 2010. március)

DiCaprio jó hatással van Lindsay Lohanre

Együtt bulizott a karácsonyi szezonban Lindsay Lohan és Leonardo DiCaprio. Szemtanúk szerint nagyon jó viszonyban vannak, ám Lohan édesapja cáfolja, hogy együtt járnának, ugyanakkor örül, hogy zűrös lánya végre komolyabb emberekkel barátkozik. – Amióta ismeri Leonardót, Lindsay sokkal kiegyensúlyozottabb – mondja Michael Lohan. – Jó hatással van rá, Lindsay végre kezdi megérteni, nem árt, ha az embernek céljai vannak az életben, és erőfeszítéseket is tesz azért, hogy ezek megvalósuljanak.

Leonardo lassan életvezetési tanácsadóvá növi ki magát Hollywoodban, hiszen nemrég Zac Efron áradozott arról, milyen bölcs tanácsot adott neki: nem javasolta, hogy drogozzon, mert még elcseszné az életét.

DiCapriót legközelebb a Viharsziget című thrillerben láthatjuk, amelyet Martin Scorsese rendezett. A történet egy világtól elzárt elmegyógyintézetben játszódik, ahol az egyik ápolt rejtélyes módon eltűnik. Ezt az esetet akarja kivizsgálni a rendőrbíró (DiCaprio), ám lázadás tör ki az erődszerű épületben, ráadásul hurrikán támad a szigetre.

(Shutter Island – hazai bemutató: 2010. március 4.)

Nem csonkolják a Farkasembert

Eldőlt, hogy a Farkasemberből nem vágják ki a keményebb jeleneteket, pedig ezzel a film szigorúbb korhatáros kategóriába kerül: tizenhét éven aluliak csak szülői felügyelet mellett tekinthetik meg. A gyártó Universal stúdió ezzel vállalja, hogy veszít a kiskorú közönségből, viszont azt reméli, hogy annál több felnőtt nézőt sikerül megnyerni a film számára. A Farkasembert nagy várakozás előzi meg, ugyanis egy 1941-ben készült klasszikus remake-je, maga a fő karakter pedig a mozitörténelem egyik legnépszerűbb szörnye, ott van a helye Dracula és Frankenstein fia oldalán.

A filmmel korábban adódtak problémák. Többször is utóforgatásokra került sor, új rendezőt és két új vágót kapott, s emiatt a novemberi bemutatót februárra kellett halasztani. A Farkasember női főszereplője, Emily Blunt szerint azonban ez csak jót tett a produkciónak. – Nem akarták elkapkodni, és különben sem árt, ha egy ekkora film egyik kicsit tovább fő – mondja a színésznő.

A Farkasembert az Oscar-díjas Benicio del Toro alakítja, apját a szintén Oscar-díjas Anthony Hopkins.

(The Wolf Man – hazai bemutató: 2010. február 11.)

Top 10 országos (2009. december 24-27.)*

*A toplista sajnos hiányos adatok alapján készült, az egyik mozi hálózat rendszerének leállása miatt. A listában minden bizonnyal szerepelne a Poligamy című film, melyről nem érkezett jelentés. Hiányos a listában szereplő 2012 és Törvénytisztelő polgár című filmek eredménye is. További premierek: Továbbállók és a Karácsonyi történet című filmek, ezekről szintén nem érkeztek adatok.


süti beállítások módosítása