látogató számláló

InterCom hírek (2010. február 4.)

Ezen a héten: Worthington háromszor lesz titán; Grammy után Valentin nap; Kamarás hazajön; Az Avatar minden pályán győz; Top 10 Budapest (2010. január 29-február 3.)

Worthington háromszor lesz titán

– Régimódi színész vagyok, szükségem van töltődésre, nyugalomra két szerep között; kell, hogy legyen időm ráhangolódni egy-egy figurára – nyilatkozta nemrég Sam Worthington, aki valószínűleg kénytelen lesz felvenni a gyorsabb tempót.

A Terminátor – Megváltás után az Avatar főszerepével a legmenőbb filmsztárok közé emelkedett, bár igyekszik tartani „egyszerű vidéki srác”-imázsát, és nem hajlandó elszakadni szülővárosától. A 33 éves színész az Avatar elképesztő sikerszériája közepette is minden alkalmat megragad, hogy otthon legyen. Az Oscar-díj jelölések bejelentésének másnapján már kora reggel egy Ausztráliába tartó gépen ült a barátnőjével, a szintén a világ túlsó feléről származó Natalie Markkal, de nem sokáig maradhat: egyre nagyobb szükség van rá Hollywoodban.

Áprilisban már a következő megafilmje kerül a mozikba. A titánok harca (Clash of the Titans, hazai bemutató: április 15.), amely elképesztő 3D-s digitális látványvilággal kelti életre a görög mitológia szörnyeit és hőseit, sok munkát fog még adni főszereplőjének: ugyanis trilógia készül belőle. Perszeusz Hadész, az alvilág ura ellen indított hadjárata után a stúdió tervei szerint azonnal újabb csatába indul: természetesen Worthington alakításában. Akinek közben Draculát is el kell játszania, és még két főszerepre van szerződése a jövő évre…

Grammy után Valentin nap

Alig két hónnappal a 20. születésnapja után Taylor Swift átvette Carlos Santana-tól az egyik legrangosabb zenei elismerést: az év legjobb lemezének járó Grammy-díjat. Az ifjú énekesnő másik három Grammyt is begyűjtött a díjátadó gálaesten, és a színpadon őszinte csodálkozással köszönte meg a fantasztikus sikert.

Néhány nappal később egy újságírónak elárulta, hogy van egy másik címe, amely legalább ilyen örömmel tölti el. Egy nagy amerikai internetes felmérés szerint ő és Taylor Lautner az év legjobban várt mozis párja. Taylor Swift és a Twilight-filmekben híressé vált druszája a pletykák szerint néhány hónapig egy pár voltak. Épp a Valentin nap (Valentine’s Day, hazai bemutató: február 11) című romantikus vígjáték forgatásán jöttek össze, ahol egy szerelmespárt alakítanak. A meg nem erősített híradások szerint, a két Taylor tavaly decemberben szakított. Hogy igaz-e, nem tudni: annyi biztos, hogy a romantikus vígjátékban nagyon hitelesen alakítják a szerelmes kamaszokat.

Kamarás hazajön

Az Igazából apa című vígjáték (bemutató: március 18.) forgatása óta Kamarás Iván eltűnt a reflektorfényből – vagy legalább is egy másik reflektor fénykörébe lépett. A színész Budapestről átmenetileg Amerikába tette át a székhelyét; Los Angelesben és New Yorkban él, pihen, töltődik, és élvezi az egészen más, új, jóval nyugodtabb élettempót. De azért nem szakad el teljesen az itthoni eseményektől.

A színész már megígérte főszereplő-társának (aki másodállásban az Igazából apa producere is), Kaszás Gézának, hogy a vígjáték premierjére feltétlenül hazautazik – a bemutató kedvéért megszakítja az új életét, és néhány hétig megint élvezi a régiből származó sikereket: de azután mindenképpen visszatér Amerikába.

Az Avatar minden pályán győz

Az Avatar már bebizonyította, hogy nincs előtte akadály. Kedden a maradék kételkedőket is meggyőzte: az Egyesült Államokban a csúcstartó Titanic 600,8 millió dolláros bevételi rekordját döntötte meg a szemkápráztató fantáziavilágban játszódó film. A sikert még izgalmasabbá teszi, hogy James Cameron előző filmje, a Titanic 12 éve tartott csúcsteljesítményeit kellett meghaladnia . A világ többi részen ezalatt 1,48 milliárd dollár jegybevétel gyűlt össze, így az Avatar alkotói összesen több mint 2 milliárd dollár bevételnek örülhetnek. Mostantól minden kategóriában a világ legsikeresebb filmjének számít.

A filmet közben 9 kategóriában jelölték Oscar-díjra (ennél több jelölést egy film sem kapott az idén), vagyis minden valószínűség szerint újabb sikerek állnak még előtte.

James Cameron rendező azonban nem hajlandó pihenni – már elkészültek az első forgatókönyv-vázlatok, amelyek az Avatar folytatásának alapanyagául szolgálhatnak. Még akkor is, ha Cameron nem állítja biztosan, hogy el fog készülni a második rész, a rajongók megkönnyebbülésére az esetleges folytatásra azt válaszolta:
– Meggyőzhető vagyok.

Top 10 Budapest (2010. január 29-február 3.)



süti beállítások módosítása