látogató számláló

InterCom hírek (2010. február 11.)

Ezen a héten: Valentin nap: formálódik a folytatás; Percy Jackson és a tanulás; Az Éli könyve csak a kezdet: a világvége folytatódik; Batman, Superman, Pókember; Top 10 Budapest (2010. február 4-11.)

Valentin nap: formálódik a folytatás

A Valentin nap (Valentine’s Day, hazai bemutató: február 11.) utolérhetetlen sztárparádéjával tűnik ki a romantikus vígjátékok közül: ilyen sok mozicsillagot még sosem sikerült egy filmbe gyűjteni. Úgy látszik, a közös bolondozást a színészek és a producerek is élvezték: már azon dolgoznak, hogy a kivételes esemény megismétlődhessen. A második rész egy másik nagy ünnepről fog szólni: a Szilveszterről. A Valentin nap hét szerelmespár össze-összegubancolódó kalandjait mutatja be Los Angelesben, az új, egy izgalmas New York-i Szilveszteréjszakát mesél majd el. A rendező ismét Garry Marshall lesz, a sztárok pedig nagyjából ugyanazok, akik a Valentin napban játszanak.

Ashton Kutcher például biztosan visszatér, de szeretné, ha Demi Moore is szerepet kapna az új filmben. Ezt a kivételesen sok híresség jelenlétében megtartott február 8-i Los Angeles-i gálapremieren mondta el az újságíróknak. És ha már ott volt, néhány párkapcsolati jó tanácsot is kiosztott a rajongók között.

– Tévedés azt hinni, hogy a nőket este kell elcsábítani – jelentette ki a színész. – A Valentin napot kora reggel kell kezdeni: rögtön ébredéskor indul az udvarlás. Ez mindig így van, de február 14-én különösen figyelek arra, hogy valami izgalmas meglepetéssel keltsem Demit. Nálunk ez a hosszan tartó szerelem titka.

Kutcher már el is repült párjával Londonba, ahol ma este tartják a film gálapremierjét.

Percy Jackson és a tanulás

A Villámtolvaj - Percy Jackson és az olimposziak (Percy Jackson and the Olympians – The Lightning Thief, hazai bemutató: február 18.) c. film egy népszerű regénysorozatból készült, és az első két Potter-regény moziváltozatának készítője, Chris Columbus rendezte. A görög mitológiát a jelenbe helyező történet középpontjában egy átlagos Brooklyn-i srác áll, aki megtudja magáról, hogy igazából félisten. Kiderül, hogy Poszeidón az apja, ráadásul Zeusz lopással vádolja.

– Ez a film egy tökéletes példája annak hogyan lehet szórakozás közben tanulni – nyilatkozta a film ifjú sztárja, Logan Lerman. – A filmben Percy is rengeteg új ismeretre tesz szert a kalandjai során. Ha a forgatás előtt megkértek volna arra, hogy beszéljek a görög mitológiáról, nem sok mindent tudtam volna mondani. Mostanra viszont teljesen otthon érzem magamat a témában. Fantasztikus élmény volt, hogy ebben olyan színészek segítettek, mint Pierce Brosnan, Uma Thurman, Rosario Dawson, vagy Sean Bean. Szerintem a nézőket is elkápráztatja majd ez a világ.

Az Éli könyve csak a kezdet: a világvége folytatódik

Könnyű rákapni a világvége ízére. A Hughes testvérek legújabb sikerfilmje, az Éli könyve (Book of Eli, hazai bemutató: február 25.) a kiégett, sivataggá vált Egyesült Államokban játszódik, ahol túlélők, rablóhordák és magányos harcosok küzdenek egymással nap mint nap. A rendezőpáros – valószínűleg filmjük sikerének köszönhetően – a múlt héten a következő szerződését is aláírta: ez is a jövőben, a harmadik világháború után játszódik Új-New Yorkban. A név sok rajongó érdeklődését felkeltheti: hiszen a klasszikussá vált kultuszmanga, az Akira feldolgozása lesz a film. A Warner Bros. már régóta tervezte az amerikai változat elkészítését: most az Éli könyve sikere adta meg nekik a végső lökést.

A rendezők még egy nagy értéket hoznak az amerikai Akirába: az Éli könyve főszereplőjét, Denzel Washington-t, aki annyira élvezte a jövőben játszódó akciófilm forgatását, megígérte új rendező-barátainak, hogy mindenképpen játszik következő vállalkozásukban.

Batman, Superman, Pókember

Úgy tűnik, amihez a Chris Nolan nyúl, az teljesen újjászületik. A sötét lovag elképesztő sikert aratott, és a tesztvetítéseken látott reakciók alapján a producerek az új Nolan-film-től, az Eredet-től (Inception, hazai bemutató: július) is ezt várják. Leonardo DiCaprio ebben különös bűnözőt alakít, aki álmokat rabol, mert képes őket valósággá változtatatni. A meghökkentő látványvilágú, extravagáns thriller készítése közben a Nolan elkészítette a Batman-sorozat harmadik részének tervét is, sőt, egy új felkérésre is igent mondott: őt bízták meg a Superman következő részének felturbózásával. Az még nem dőlt el, hogy a rendezésre is vállalkozik-e, de az már biztos, hogy ott fog bábáskodni a klasszikus szuperhős újjászületésénél.

Szükség is van a segítségére, mert erős a verseny. A Sony Pictures közzé tette, hogy 2012. július 3-án 3D formában érkezik a mozikba a megfiatalodott Pókember. Marc Webb rendező még az idén megkezdi a forgatást, hogy két év múlva a nyár már a fiatal Pókember kalandjainak jegyében telhessen.

Top 10 Budapest (2010. február 4-11.)



süti beállítások módosítása