látogató számláló

Vin Diesel mindenkit levert

Örömükben sírnak a mozisok Észak-Amerikában, a Universal stúdió főnökei pedig örömtáncot járnak a székház aulájában, mert Vin Diesel legújabb filmje, a Halálos iramban – Ötödik sebesség egyszerre több rekordot is felállított.

Örömükben sírnak a mozisok Észak-Amerikában, a Universal stúdió főnökei pedig örömtáncot járnak a székház aulájában, mert Vin Diesel legújabb filmje, a Halálos iramban – Ötödik sebesség egyszerre több rekordot is felállított. A produkció a maga 86,2 millió dolláros első hétvégi bevételével az év legjobban nyitó filmje, egyben a Universal legsikeresebb premierje. Ez a legjobb áprilisi nyitás Hollywood történetében, és Diesel még Spielberg dinóit is leverte: a Universalnál eddig az 1997-es Az elveszett világ tartotta a rekordot a maga 72 milliós bevételével.

Ráadásul a kritikusoknak is tetszik a faltól falig akciókat, kigyúrt srácokat és bikinis lányokat felvonultató produkció: még a legádázabb ítészek is azt mondják, a filmnek ugyan nincs sok köze a logikához vagy a fizika törvényeihez, viszont olyan szórakoztató, hogy a nézőnek tátva marad a szája. A folyamatos akciók látványossága mellett kiemelik, hogy a szereplőválasztás is telitalálat. A producerek visszahozták az eddigi Halálos iram-filmek több főszereplőjét, a hab a tortán pedig a Sziklának becézett Dwayne Johnson, aki Dieselt kergeti árkon-bokron át. Az egykori pankrátor eddig sem volt kimondottan ropi gyerek, de a film kedvéért felszedett még 15 kiló izmot, így a nyolcvanas évek Schwarzeneggerét idézi mind küllemében, mind falrengető pofonjait illetően.

(Fast Five – hazai bemutató: 2011. május 5.)


süti beállítások módosítása