látogató számláló

Gastrock Barabontoval, azaz együnk, igyunk, mulassunk!

Gastrock Barabontoval, azaz együnk, igyunk, mulassunk! A magyar népzenei, rock, ska, punk, balkán műfajokat egybeolvasztó együttes első klipjét a 'Fesztivál mínusz kettedik’ napján forgatta le.

Gastrock Barabontoval, azaz együnk, igyunk, mulassunk! A magyar népzenei, rock, ska, punk, balkán műfajokat egybeolvasztó együttes első klipjét a 'Fesztivál mínusz kettedik’ napján forgatta le.

A ‘gastrock’ műfaj kitalálója és eddig egyetlen hazai képviselője, a Barabonto zenekar tagjai gondoltak egy nagyot és kizarándokoltak a Hajógyári-szigetre, hogy megalkossák életük első videóját, meg persze, hogy egy óriásit bulizzanak a természet lágy ölén. Debütáló imidzs-klipjük leforgatásával rendesen beizzították a talajt a Sziget Fesztiválra. A ‘Kisváros’ című saját dalukhoz forgatott videót nem máshol, mint a nagyszínpad építési területén vették fel, és bár a tömeg még nem érkezett meg, de annyi biztos, hogy jó kis ízelítőt adtak a hely szellemeinek, abból, hogy hogyan is mulat a magyar! A hullámzó, ugráló közönség hiánya se sokáig aggasztja a Barabonto tagjait, hiszen augusztus 26-án a szombathelyi Savaria Karnevál nagyszínpados fellépőiként tehetnek bizonyságot arról, hogy Barabonto nélkül nem fesztivál a fesztivál.

A 2010-ben alakult együttes a magyar népzenei, rock, ska, punk, balkán műfajokat egybeolvasztva alkotta meg ’gastrock’-nak nevezett sajátos stílusát, mely a tapasztalatok szerint minden koncerten felvidítja és mulatozásra ösztönzi a hallhatóságot. A zenekar a sokféle egyéniség és zenei stílus harmonikus egységét valósította meg. Egyszerűen, jól érzik magukat együtt a színpadon, és más céljuk nincs is, mint szórakozni és szórakoztatni! Sokszínű és szórakoztatás centrikus muzsikájukkal korosztálytól függetlenül képesek megrázni a közönséget, aminek köszönhetően már országszerte a városi rendezvények és klubok állandó fellépői. Zenéjükkel nem titkoltan kifejezetten a hazai közönséget szeretnék jó kedvre deríteni, mert teljes egyetértésben hisznek a zene mindent feloldó, pozitív erejében. A ’gastrock’ ennek megfelelően annyit jelent, ha Barabonto koncerten vagyunk, nincs más dolgunk, mint enni, inni és mulatni! A javarészt saját számokkal koncertező együttes jelenleg első nagylemezén munkálkodik, melynek megjelenése az év végére várható.

www.barabonto.hu


süti beállítások módosítása