látogató számláló

A Titanic újra úton!

Kedd este a Royal Albert Hall – London egyik legszebb, legelegánsabb neoklasszicista kastélymúzeuma – igazán királyi eseménynek adott otthont: a Titanic új, 3D-s bemutatójának.

Kedd este a Royal Albert Hall – London egyik legszebb, legelegánsabb neoklasszicista kastélymúzeuma – igazán királyi eseménynek adott otthont: a Titanic (Titanic, hazai bemutató: április 5.) új, 3D-s bemutatójának. A világsikerű filmet 60 hetes, 18 millió dolláros munkával, James Cameron közvetlen irányítása mellett alakították 3D-ssé, és az új formátum éppen a hajó indulásának 100. évfordulóján vág neki eddigi legnagyobb útjának: hogy másodszor is meghódítsa a világ mozijait.

A vörös szőnyegen természetesen végigsétált a rendező, a királynői eleganciájú Kate Winslet, valamint –Leonardi DiCaprio kivételével, aki éppen Tarantinóval forgatja a Django Unchained című új fimjét – a mára legendává vált film szinte összes fontos munkatársa és szereplője: ott volt Billy Zane, Frances Fisher, Bill Paxton, Suzy Amis, Bernard Hill valamint a producer, Jon Landau és a zeneszerző, James Horner.

Cameron szinte egyenesen a tenger legmélyéről érkezett a reprezentatív eseményre: két napja még egy szűk tengeralattjáróban kuporgott több mint 11 kilométerrel a felszín alatt, a Mariana-árok legmélyén.

– Ugyanaz a vágy hajtott, hogy elkészítsem a Titanic-ot, ami miatt a Föld legmélyebb pontjára is eljutottam – mondta erről a premieren a rendző. – Lenyűgöz az óceán. Minél mélyebb, annál inkább.

A 18 Oscar-díjra jelölt, 11 Oscar-díjjal jutalmazott film minden idők egyik legsikeresebb mozidarabja, James Cameron azonban távollévő főhőse nevében arról is beszámolt, hogy Leonardo DiCaprio csöppet sem elégedett akkori teljesítményével. Ahogy elmesélte, néhány napja levetített sztárjának 18 percet a – sajtóbeszámolók szerint valóban szemkápráztatóvá változott – Titainc-ból, de ő csak pirult: úgy érezte, túl fiatal volt, és túl magabiztos…


süti beállítások módosítása