látogató számláló

Zimmer és Nolan ismét együtt dolgoztak

Chrisotpher Nolan rendező hűséges típus: kivételes igényű és sikerű életműve összes darabján többnyire ugyanazokkal a munkatársakkal dolgozott. A sötét lovag – Felemelkedés sem lóg ki a sorból...

Chrisotpher Nolan rendező hűséges típus: kivételes igényű és sikerű életműve összes darabján többnyire ugyanazokkal a munkatársakkal dolgozott. A sötét lovag – Felemelkedés (16) (The Dark Knight Rises, hazai bemutató: július 26.) sem lóg ki a sorból, ez Hans Zimmer Oscar-díjas zeneszerző és Nolan negyedik közös munkája. A hamarosan külön is megjelenő filmzene CD-változatán egy aktiválható link is helyet kapott, amely három ráadás-számhoz vezet; a digitális deluxe változat ezt a három számot is tartalmazza majd. Az igazi ínyencek számára az Egyesült Államokban korlátozott számú bakelit lemezen is kiadják Nolan utolsó Batman-rendezésének zenéjét.

A zeneszerző új iPhone alkalmazást is készít a filmhez: ezen keresztül a rajongók sokkal alaposabban elmélyülhetnek Gotham világának zenei és hangkulisszájában.

A sötét lovag befejezése után azt hittem, hogy kimerítettük a témát – nyilatkozta Zimmer. – Már nem volt hova fejlődnie. De amikor olvasni kezdtem az új rész forgatókönyvét, rögtön éreztem, hogy egy egész világ nyílhat meg az eddigieken túl, amit korábban még csak nem is érintettünk. Nolannel szövetségesek vagyunk, mindent beleadunk.

Hans Zimmer eddig több mint 100 filmhez szerzett zenét, ezek bevétele összesen kb. 19,6 milliárd dollár volt. Az Oscar-díjon kívül nyert már két Golden Globe-ot, 3 Grammyt, Tonyt és számtalan más djat: A sötét lovag – Felemelkedés különleges világával azonban újabb magasságokba emelkedhet a komponista csillaga.


süti beállítások módosítása