látogató számláló

Videó: A Baljós árnyak a TV3-as CINEMA és a TV2-es Tények adásában (1999)

2024. szeptember 16-án lesz 25 éve, hogy a hazai mozikban is bemutatásra került a Star Wars I. rész - Baljós árnyak. (Az amerikai premier négy hónappal korábban, május 19-én volt.)
Az Oviban Kenobi blog YouTube csatornájára több magyar nyelvű archív tévés anyag is felkerült a film amerikai és magyarországi bemutatásával kapcsolatban. Íme közülük kettő felvétel, a premiert megelőző estéről: ovibankenobi_tv3_cinema_1999_09_15.png

Az azóta megszűnt TV3 még 1999-ben is az ország legnézettebb kábelcsatornájának számított. Szerdánkénti CINEMA magazinjuk előzetesekkel és konzerv werk anyagokkal mutatta be a hét filmújdonságait. A Baljós árnyak magyarországi bemutatójának előestéjén, 1999. szeptember 15-én ezzel az anyaggal harangozták be az év legjobban várt filmjét.

Amikor a TV2-t a logója miatt "csiga kettőnek" becézte a fél ország, a Tények pedig még egészen olyan volt, mint egy... híradó, az 1999. szeptember 15-i adás így számolt be a magyarországi mozikba másnap megérkező Baljós árnyakról, Pálffy István pedig Stahl Juditnak a díszbemutatón szerzett élményeiről.

További korabeli magyar nyelvű tévés anyagok a Star Wars-szal és a Baljós árnyakkal kapcsolatban az alábbi lejátszási listán: 

sw1_hun_p1.png

plakátkép via Aeon Flux


süti beállítások módosítása