látogató számláló

Kritika: Gyűrűk Ura - A Harmadkor

Lord Of The Rings: The Third Age (Playstation2)

Történet:

Játék elején Berethor, Gondor fellegvárának kapitánya azt a feladatott kapja, hogy tudja meg, hogy mi van Boromirral (A gyűrű szövetségének egyik tagja) és hozzuk vissza. Ám útja során rátámadnak a Nazgúlok és majdnem megölik, ám szerencsére egy tünde, Idrial, Lothorienből megmenti és meggyógyítja. Berethot elmeséli neki, hogy ki ő , mit akar stb. Majd Idrial csatlakozik hozzánk . Így Berethor és Idrial neki vág az útnak. Útjuk során találkoznak Elegossal, a dúnodánnal, aki a Hadhodot a törpöt keresi, ezért csatlakozik Berethorhoz. Utána találkozunk Hadhoddal, a Fundin klánból. Ővele Mória előtt találkozunk. Majd négyen neki vágunk Mória bányáinak. Ahol rengeteg ellenféllel kell megküzdeni, még a Balroggal is. Persze Mória előtt is van kivel harcolni. Móriában találkozunk Gandalfal, akinek segítünk legyőzni a Balroggot. Mória után Rohan felé tartunk, itt két új társunk is akad, Morwen, Penmarksből akinek családját megölik az Uruk Hai-ok és bosszút akar állni rajtuk így csatlakozik hozzánk. Később Eooden, a lovasvégről is csatlakozik,

A játékban részt veszünk a harmadkor legjelentősebb csatáiban. Harcolunk a Helm's Deep, itt Aragorn, Legolas, és Gimli a segítségünkre lesz. De harcolhatunk még Osgiliath-ban, Minas Tirith- ben is.
Egész középföldét be lehet járni. Megyétől kezdve egészen Mordorig. De aki nem csak nézelődni akar, az koncentrálhat a mellékküldetésekre is.

A játékban, ládák vannak elszórva, ha találunk egyet értékes felszerelés vagy esetleg Életerőkén szolgáló (HP) cuccokat, esetleg lembast találunk amivel az különleges képességet növelhetjük (AP).


Grafika:
Látványos varázslatos és hiteles helyszínek, de a karakterek nagyon csúnyán néznek ki. Főleg a fő karakterek rondák, mert van egy – két mellék karakter, ami mondjuk úgy, hogy szép valamennyire a kidolgozottsága. De például Gandalf nagyon szarul néz ki, alig ismertem rá.

Gonosz mód:
A gonosz módban Szauron seregeit kell irányítani. Minden győzelem után különleges fegyver jár, ami jó módban is használható. A jó módban kijátszott pályák itt is játszhatóak.

Zene, hangok:
Átvezetőkben Ian Mckellen narrátor. Összes karakternek a hangja jól el lett találva. Zene meg fantasztikus, gyönyörű, szavak nincsenek rá! Már ahogy a menübe belépve meghallom Howard Shore zenéjét már akkor magával ragad a hangulat és nem ereszt el! A mai napig külön meghallgatom mindhárom film zenéjét egyszerűen gyönyörű számok és a legjobbak a játékban is benne vannak.


Nagyon jó játék. Tetszett, pedig több mint öt éve a polcomon porosodott, de valahogy mindig inkább mással játszottam, mint ezzel. Lényeg aki szereti a Gyűrűk Ura játékokat és van konzolja és még a kalandjátékokat is szereti az feltétlenül próbálja ki. Nem fog csalódni benne.

Lord Of The Rings: The Third Age (Playstation2)

süti beállítások módosítása