látogató számláló

Kritika: Journey (PS3)

Ami a Playstation 2-nek az ICO vagy esetleg a Shadow of the Colossus volt. Az a Playstation 3-nak a Journey.



A thatgamecompany idei játéka. Jelenleg még egy PS3 exkluzív letölthető játék, de augusztus 28.-án már dobozos formában is beszerezhető (USA-ban). Az Európai megjelenéséről még nincs hír. Ha már a dobozos kiadás már szóba került, akkor leírnám azoknak, akik még nem tudják. Ez pontosan egy Collector’s Edition kiadás lesz, extrákkal. Ilyenek lesznek benne: fejlesztői naplók, mini-játékok, koncepciórajzok, egy hónap PS Plus előfizetés. (29.99 dollárba fog fájni). Ám aki nagy játékos és már ki is próbálta szerintem az mindenkép be fogja szerezni.

 

Maga a játék. Nehéz szavakba önteni, hogy mégis milyen, mert ezt át kell élni. Mindenkinek mást fog jelenteni ugyanis a játékban a történet nincs a szánkba rágva. Vannak ugyan átvezető videók, de nincs alatta szöveg. Meg amúgy a karakterünkkel se tudunk beszélni, hanem egy gomb lenyomásával csak hangokat tudunk ki adni. Egy mondatban azért leírom a történetet.

Íme: „Utazás egy elfeledett ősi civilizáció romjain át egy titokzatos hegy felé”

 

Grafikailag is gyönyörű a játék.  Szépen kidolgozott homoksivatagok, ősi romok, barlangok. Távolban is szépen kirajzolódnak a hatalmas hegyek. Tehát a táj szépen ki van dolgozva. De ahogy látszik a nyomunk a homokban, hóban, vagy, ahogy a homokot fújja, szél egyszerűen brutálisan van kidolgozva. Minden elismerésem a fejlesztőké.

 

Játékban van online mód is. Ha be vagyunk jelentkezve a PSN-ben és játszunk a játékkal. Akkor a játék során találkozhatunk más playerekkel. Persze mint írtam beszélgetni nem tudunk egymással a játéban, csak hangokat kiadni.

 

A legnagyobb hangulatot a játék a grafikán kívül a zene adja. A játék zenéjét Austin Wintory jegyzi. Nagyon jó munkát végzet. Hallgassátok meg. A játék talán legerősebb oldala a zene. Passzol hozzá és egy olyan pluszt ad a játéknak, hogy az csak, na.

 

Kár, hogy kevés ilyen játék van a piacon. Aki unja a sok lövöldözős agyatlan gyilkolásokat és valami újra vágyik, az próbálja ki nyugodtan nem fog benne csalódni. Esetleg még a demóját próbáld ki. De mindenkép megéri.


süti beállítások módosítása