látogató számláló

Kritika: Ted

Seth barátunk első mozifilmje hazánkat is meglátogatta. Íme egy beszámoló róla.

Seth MacFarlane első mozi filmje. Seth amúgy a Family Guy-t, Amerikai fatert, valamint A Cleveland-show-t jegyzi. Előre megjegyzem, akinek az előbb felsorolt sorozatokból egyik se jött be, az ne üljön be erre a filmre (ha egyáltalán van olyan). Akinek viszont tetszenek Seth popkulturális utalásokban gazdag poénjai, őrült, már–már beteg humora, annak viszont kötelező a film.

Történet röviden: A nyolc éves Johnnak egy barátja sincs.  Nagyon magányos fiú. Szülei is tudják ezt, ezért karácsonyra vesznek neki egy plüssmacit. Nagyon örül neki, de még jobban örülne neki, hogyha tudna beszélni. Ezért egyik este kíván is egyet. Másnap, mikor fel kel, nem hisz a szemének, ugyanis teljesült a kívánsága. Majd a macija híressé válik, de hamar lecsúszik. De nem csak Ted élete csúszik le, hanem Johné is. 27 év elteltével is barátok maradnak. Időközben John megismerkedik élete nagy szerelmével, Lorival.  Ám Lori viszont nem nézi jól szemmel, hogy John még mindig nem nőtt fel, és kezdődnek a bonyodalmak. Élete szerelmét vagy a legjobb barátját válassza.

Na, valljuk be, a történet nem egy nagy durranás. De a film humora jó. Nagyon jó. Akciójelenetekben is gazdag. És azokban is remekel a film. Színészek is jók. Nem hittem volna, hogy Mila Kunis ennyire felkapott lesz a Fekete Hattyú után. Nem mintha bánnám, csak érdekes. A zenét Walter Murphy komponálta, aki a Family Guy zenéjéért is felelős. A sok pozitívum ellenére én hosszúnak éreztem a filmet. Néhol unalmas, vontatott. A jelenetek is úgy vannak megvágva, hogy van egy humoros jelenet, ezek szoktak lenni a képzeletbeli hullámvasút emelkedői, aztán jön a zuhanás. Aztán újra fel, újra le. Így megy a film végéig. 106 perces a film! Lehetett volna több jelenetet is kivágni.  Seth szerintem nem is mert durvább humort beletenni a filmjébe, nem mert új irányokba menni. Persze megértem, hisz az első filmje. Én bevallom, kicsit féltem megnézni a filmet. Ugyan is a Family Guy is tele van olyan poénokkal, hogy ahhoz amcsinak kell lennem, hogy értsem. Most jön a kérdés: van- e ilyen a Tedben? Van, nem sok, de van.

Ám így is ajánlom mindenkinek a filmet. El lehet rá vinni haverokat, barátnőt, stb. Aki esetleg attól félne, hogy Sethnek nem lesz több mozifilmje, az ne aggódjon. Ugyanis ezzel, hogy mindenhol úgy van reklámozva, hogy a Family Guy alkotóitól, tuti, hogy sokan megnézik. Hisz Facebookon is elég megnézni az ismerőseidnek az adatlapját. Több mint a felének lájkolva van a Falmily Guy.

Szavazz ránk a Goldenblog 2012-n ide kattintva! Köszönjük!


süti beállítások módosítása