látogató számláló

Django papíron

Django nem áll meg a moziban. Quentin Tarantino új filmje, a Django elszabadul valószínűleg új életet lehel egy műfajba: a fékezhetetlen és gátlástalan rendező-vadóc a gengszter-, a szamuráj- és a háborús film után a westernt formálja a saját ízlésére. A Jamie Foxx, Leonardo DiCaprio, Christoph Waltz és Samuel L. Jackson főszereplésével készülő véres kaland azonban több lesz egyszerű mozifilmnél. Ám ahhoz, hogy legenda lehessen, más műfajokat is meg kell hódítania.

Django nem áll meg a moziban. Quentin Tarantino új filmje, a Django elszabadul (16E) (Django Unchained, hazai bemutató: 2013. január.) valószínűleg új életet lehel egy műfajba: a fékezhetetlen és gátlástalan rendező-vadóc a gengszter-, a szamuráj- és a háborús film után a westernt formálja a saját ízlésére. A Jamie Foxx, Leonardo DiCaprio, Christoph Waltz és Samuel L. Jackson főszereplésével készülő véres kaland azonban több lesz egyszerű mozifilmnél. Ám ahhoz, hogy legenda lehessen, más műfajokat is meg kell hódítania.

A DC Comics hivatalos blogján közzétette, hogy képregény készül a szökött rabszolga és a fejvadász különös barátságának történetéből, a rajzokat pedig nem kisebb személyiség, mint RM Guéra készíti majd. RM Guéra maga is olyan, mintha egy Tarantino-film hőse volna: szerb származású, évtizedekkel ezelőtt szökött Spanyolországba, és főleg amerikai képregényeken dolgozik: legutóbbi sikere a Vertigo-nál megjelent Scalped (Megskalpolva), amely az indián romantikát keveri a cinikus modern detektívtörténettel. Az ötrészesre tervezett Django-képregény írója még nincs meg, de Tarantino már elárult ezt-az a sztorival kapcsolatban.

– A forgatókönyveim túl vaskosak – mondta még a San Diegó-i Comic Conon a rendező. – Forgatás közben folyamatosan változtatom őket: egész szerepeket, jeleneteket hagyok ki, pedig megérdemelnék, hogy ismerje őket a világ. A képregény a forgatókönyv első, leghosszabb verzióján fog alapulni: a film négyórás, el nem készült változata lesz benne.


süti beállítások módosítása