látogató számláló

Pi és a tigrisek

A Pi élete különleges, izgalmas, látványos film, amely egy kamaszfiú hajótörés utáni kalandjait mutatja be: a srác a Csendes-óceánon hánykolódó mentőcsónakját kénytelen egy bengáli tigrissel megosztani. A 3D-technikát fantasztikus módon használó filmben a digitális és a valódi tigris megkülönböztethetetlenül összekeveredik. Pedig a forgatáson négy kifejlett tigrist is használtak...

A Pi élete (12) (Life of Pi, hazai bemutató: december 20.) különleges, izgalmas, látványos film, amely egy kamaszfiú hajótörés utáni kalandjait mutatja be: a srác a Csendes-óceánon hánykolódó mentőcsónakját kénytelen egy bengáli tigrissel megosztani. A 3D-technikát fantasztikus módon használó filmben a digitális és a valódi tigris megkülönböztethetetlenül összekeveredik. Pedig a forgatáson négy kifejlett tigrist is használtak: hármat Franciaországból, egyet Kanadából szállíttatott a stúdióba Ang Lee rendező. King, Ming, Themis és Jonas jeleneteit egy különleges ketrecbe épített mentőcsónakban forgatták le, melyet távirányított kamerák vettek körül. A főszereplő és élő tigris biztonsági okokból sosem léptek együtt a kamera elé.

A 19 nemzet fiaiból és leányaiból álló stáb élvezte a tigrisek jelenlétét, és nem is kellett nélkülözniük őket még akkor sem, amikor a vadállatokat már visszaszállították a tajvani stúdióból az otthonukba.

– A stúdiót végig belengte az állatkert-szag – mondta egy újságírónak Gérard Depardieu, aki nem szerepel együtt a négylábúakkal. – Én akkor érkeztem a forgatásra, amikor őket már elvitték, de a szaguk ott maradt egész végig. Szerencsére. Nem lehetett elfelejteni, hogy egy éhes tigris az egyik főszereplőnk.


süti beállítások módosítása