látogató számláló

Tom és Barkhad

Az Oscar-díj távoli, elérhetetlen álom a legtöbb színész számára, ám egy szűk körű elitklubban szinte természetes. És sokan úgy gondolják, hogy Tom Hanks végre visszatérhet ebbe a klubba. Szinte hihetetlen, hogy Hanks 12 éve, a Számkivetett óta, nem kapott jelölést, de most a Phillips kapitány (16) (Captain Phillips, hazai bemutató: november 7.) szinte biztosan hozzásegíti az elismeréshez, mely a hatodik jelölése lesz.

A Phillips kapitány először a New York-i filmfesztivál nyitófilmjeként kerül a közönség elé, de a stúdió már a múlt héten levetítette újságíróknak, és már meg is jelentek az első írások a filmről. A szaklapok és a színes újságok (meg persze a net) szinte egyhangúan állítja: a szomáli kalózokkal szembenéző kapitány olyan súlyos és olyan izgalmas történet, amit az Amerikai Filmakadémia tagjai biztosan nem hagynak figyelmen kívül.

Az igazi meglepetés azonban az, hogy a kritikák írói abban is egyetértenek: a legjobb férfi mellékszereplő díjára esélyes lehet egy életében először kamera elé álló férfi. Barkhad Abdi a szomáliai kalózok vezetőjét játssza, és olyan hihetően csinálja, hogy az újságírók sem hiszik el, hogy igazából Minneapolisban él, csendes, dolgos amerikai állampolgár. Mostantól pedig: filmszínész.

phillips_kapitany.jpg


süti beállítások módosítása