látogató számláló

Kritika: A csodálatos Pókember 2.

A hálószövő legújabb kalandja.

TAMSM2_620.jpg

Egyből a lényegre térnék: A csodálatos Pókember második része igazából a harmadik rész közel kétórás promója. Továbbá a készítők elkövették ugyan azt a hibát, mint a Raimi-féle trilógia utolsó része: egyszerűen három ellenséget nem tudnak rendesen bemutatni (bár nem is nagyon akarták bemutatni őket, de ezt majd kifejtem). Aki sok akcióra számít, azt el kell hogy szomorítsam, mert nem így lesz! Szerintem nagyon sok embert félrevezettek ezzel a szöveggel: "HIS GREATEST BATTLE BEGINS", még engem is, pedig sok Pókember képregényt olvastam. De ami a legjobban felháborított, hogy ténylegesen csak két ellenfélre koncentrál a film, a harmadikra, azaz Rhinóra nem, őt csak a harmadik rész felvezetésére használják. De akkor könyörgök, miért kell belerakni mindegyik előzetesbe?!  Azért bármennyire is otthon vagyok a képregények világában, és tudom, hogy ez a rész a Sinister Six-et, vagy magyarul A baljós hatost vezeti fel, de akkor is egy jó kis Rhino vs. Pókember harcot szívesen megnéztem volna, nem pedig úgy, hogy az utolsó két percben a képembe tolják, hogy tessék, hülye gyerek, örüljél!

Maga a film, ténylegesen a forgatókönyvön bukik el. Olyan sok szálon fut a cselekmény, hogy a készítők egyiknek sem tudtak kellő mélységet adni. Így utólag örülök is, hogy Mary Jane Watson végül nem került bele a filmbe, és kivágták a szemétbe. Igazából a film fő cselekménye az akar lenni, ahogy Peter az apja után nyomoz, és ezáltal szép lassan rájön, hogy miért kellet meghalnia és arra, hogy a nagy kapitalista Oscorp céget csúnya emberek irányítják.

Visszatérve az akció jelentekre: elismerem, hogy vannak a filmben, és amik vannak, azok nagyon jók, szépen koreografáltak, látványosak, és ötletesek, de kevés! Persze egy Pókember filmben se lesz annyi akció, mint a többi képregényfilmben, de ez a képregénynek köszönhető.

Na, de azért néhány pozitívumot is felsorolok: a film látványvilága szép, a legszebb film idén, Hans Zimmer nagyon jó kis számokat dobott össze, és Electro valami brutálisan jól nézett ki, kár, hogy keveset szerepelt a filmben. Továbbá tetszett a film vége, nagyon jól megcsinálták és átjött minden érzelem.

Jamie Foxx nagyon gyengén játszik a filmben, bár amikor átváltozik Electróvá, már javul a helyzet, de addig nagyon gagyi, bár ez köszönhető a sok ostoba szövegnek is, amit a szájába adtak. A többi színész azért hozza a formáját, de egyik se alakít valami maradandót.

Mit mondjak még? Ja, ugye, mivel Sony forgalmazású a film, így tele van Sony reklámmal, meg az elmaradhatatlan Stan Lee cameo se maradhatott el. Ami még jobb, hogy sok-sok utalás van a harmadik részre, amit várok továbbra is, bármennyire is átlagos volt ez a rész. Ami viszont a legfontosabb, hogy a stáblista után is érdemes bent maradni a moziteremben, mert meglepetés van...


süti beállítások módosítása