látogató számláló

Suicide Squad-karakterbemutató: Deadshot

Aki sosem téveszti el a célt.

Deadshot hidegvérű bérgyilkos, aki soha nem téveszti el a célt. Személyisége miatt sok családi tragédia okolható, és megannyi galád tett írható a rovására, ám megpróbálta jóvátenni azokat.

Suicide Squad-karakterbemutató: Joker

A karakter eredeti neve Floyd Lawton. Gazdag családból származik. Édesapja George Lawton, édesanyja Genevieve Lawton. A család legkisebb tagja volt, aki bátyja árnyékában élt. Floyd bátyja, Ed volt a szülők kedvence, ami már gyerekkorában törést okozott személyiségének fejlődésében. Egyik nap Genevieve megkérte két gyermekét, hogy végezzenek apjukkal, mert az sokat bántalmazta őt. Floyd nem akart végezni édesapjával, de bátyja, Ed szívesen tett eleget anyja kérésének. Ezért, hogy Floyd ne akadályoztassa meg édesanyja tervét, Ed kizárta a házból. Ám a kis Floyd már ekkor jó céllövő volt, ezért felmászott a birtokukon levő egyik fára, ahol rálátott bátyjára és, hogy megakadályozza bátyja tettét, karon akarta lőni. Ám a lövés pillanatában az ág, amin tartózkodott, eltört, és a golyó fejen találta Edet. 

Floyd szülei nem akarták, hogy egy ilyen eset miatt szégyenfolt essen a család hírnéven, ezért vagyonuk jó részét arra használták fel, hogy a rendőrségi vizsgálat során semmi fellelhető bizonyíték ne kerüljön napvilágra. Persze a kis Floydot ez nem nyugtatta meg. Emésztette a bűntudat és úgy érezte, csak a halál vethet véget szenvedésének. Szülei házasok maradtak, de Genevieve úgy döntött, külön fog élni George-tól. Floyd végül nem végzett magával, megpróbált boldogulni az életben: megnősült és egy fia született, aki az Eddie nevet kapta. Ám hamar megunta ezt a gondtalan életstílust és egy kis kalandot keresve Gotham Citybe ment, hogy leszámoljon a bűnözőkkel. Ekkor vette fel a Deadshot nevet is. Tervei sajnos nem jöttek össze. Gotham City Sötét lovagjában ellenfelet látott és le akarta taszítani a trónról, hogy csak ő legyen az egyedüli igazságosztó a városban, ám ennek az lett a következménye, hogy összeütközésbe került a Sötét lovaggal és Deadshot húzta a rövidebbet, mert börtönbe került. 

batman_deadshot.jpg

Börtönévei alatt személyisége nagyon megváltozott és ahogy elhagyta a börtönt, új cél fogalmazódott meg benne. Ezúttal már senkit nem akart megmenteni, nem hős volt már, hanem pénzért dolgozó mesterlövész. Ebben az időszakban kezdte el viselni a hagyományosabb álruháját. Fehér maszkot húzott. Jobb szeménél célkereszt volt beépítve, a két csuklójára pedig lőfegyverek voltak rögzítve. 

Később, nagyobb izgalomra vágyva, és a megbocsátás reményében csatlakozott az Öngyilkos osztaghoz. Ezt a szervezetet a kormány hozta lére abból a célból, hogy bűnözőkkel végeztessék el a piszkos munkát. Olyanokkal, akik senkinek se hiányoznának, legkevésbé a társadalomnak. Viszont ha a tagok egyévnyi szolgálatot lehúztak, akkor mentesülnek a korábbi büntetésük alól és tiszta lappal indulhatnak. Sőt hogy az osztagból senki ne távozzon idő előtt, vagy mielőtt teljesítené a küldetését, mindegyikükre egy-egy robbanó karperecet szereltek.

Deadshot azonban még azután is az osztag tagja maradt, hogy már leszolgálta idejét. Ám ez idő alatt is borzalmas dolgok történtek vele. Épp szabadságon volt, amikor megtudta, hogy fiát, Eddie-t elrabolták olyan emberek, akik az anyjának, Genevieve Lawtonnak dolgoztak. Floyd e hír hallatán megkereste édesanyját, aki bevallotta az igazat, és elmondta, hogy milyen szándékból is tette mindezt. Genevieve azt követelte egyetlen élő fiától, hogy ölje meg az édesapját. Mikor Floyd másodjára mondott nemet édesanyja kérésének, az közölte vele, hogy az egyik gyerekrabló egy Wes nevű, közismert pedofil férfi. Ezután Floyd tűvé tette a várost, hogy megtalálja fiát. Végül rálelt a gyermekrablók búvóhelyére, de az akció rosszul sült el. Deadshot az összes gyermekrablóval elbánt, de sajnos Wesnek sikerült elmenekülnie Eddie-vel. Mire Deadshot rájuk lelt, már késő volt: Eddie meghalt. Deadshot módszeresen lőtte szét Wes testét, hogy átérezze az Eddie-nek okozott szenvedéseit. Floyd ezután felkereste édesanyját, de nem ölte meg, bosszúból a gerincébe lőtt. 

Az eset után is az Öngyilkos osztag tagja maradt, de az osztag már nem okozott neki örömöt, hatalmi játszmákban kellett részt vennie, és egy cselszövés részesévé vált. 

deadshot_suicide_squad_620.png

Amikor Floyd néhány évvel később megtudta, hogy szülei meghaltak, hazatért, hogy elrendezze a birtok ügyeit. Az iratok közt kutatva kiderült, hogy van egy Zoe nevű lánya, akinek létét éveken át titokban tartották előtte. Floyd felkereste a lányt és annak édesanyját, hogy pénzt adjon nekik, ám Zoe édesanyja és Floyd között ismét fellángolt a szerelem, így újrakezdték kapcsolatukat. Ám Floyd rájött, hogy munkája miatt nem lehetnek biztonságban, ezért távozása előtt megkérte a Zöld Íjászt, hogy felügyeljen rájuk.

Ezek után Deadshot is létrehozott egy bérgyilkosokból álló csapatott. Újra összetűzésbe került Batmannel, sőt még Lex Luthor gonosz csapata ellen is harcolt. 

Nos, röviden ennyit Deadshot figurájáról. Összetett karakter, aki volt már a csúcson, de rengeteg kudarcot is átélt, ami miatt komplexusai vannak saját halálával kapcsolatban. Tény, hogy Deadshot az egyik legjobb mesterlövész, talán csak Zöld Íjász mérhető hozzá. Megküzdött már a legerősebb hősökkel és gonosztevőkkel is. Kíváncsian várom, hogy a Suicide Squad - Öngyilkos osztagban mekkora szerepet fog kapni, és a készítők mennyire fogják kibontani a karakter háttértörténetét. Egy biztos, amit már az előzetesekből is láthattunk: hogy Deadshot a börtönben ül, eléggé megtörve. Talán pont Batman miatt került oda ahol van?
Augusztus 4-én minden kiderül...

suicidesquad_hun_k4_620.png


süti beállítások módosítása