látogató számláló

Top 10: 2016 legjobb színésznői

A legszebbek és a legtehetségesebbek.

2016 legjobb filmjei után ismét egy teljesen szubjektív toplistát hoztam Nektek. Azt tudnotok kell, hogy az alább felsorolt színésznőket egyrészt az "eyecandy-értékük", másrészt a színészi tehetségük alapján rangsoroltam. Ezen felül a listát még három részre lehet bontani: 10-től 8-ig a reménységek szerepelnek, akik tavaly jók voltak, és talán a közeljövőbben jobbak is lehetnek, 7-től 4-ig a már befutott színésznők, akik között van olyan, aki tavaly is hozta a kötelező színvonalat, de korábban már láthattunk tőle jobb alakítást, illetve olyan is, aki kellemes meglepetést okozott. Végül a top 3-ba csak a legjobbak kerültek be, de nem is ragozom tovább, nézzétek meg!

top10_szinesznok_2016.png

10. Emma Roberts

Julia Roberts unokahúga a legtöbb embernek az Amerikai Horror Story 3. és 4. évadából lehet ismerős, de számtalan filmben játszott már. Tavaly például az Idegpálya (Nerve) című thrillerben. Szerintem nagyon sok lehetőség van Emmában. A Scream Queens - Gyilkos történetben hasonló karaktert kellett alakítania, mint annak idején az Amerikai Horror Story 3. évadában, de ettől függetlenül remekelt benne, és egyáltalán nem ment át ripacskodóba. Az Idegpályában is kiválóan teljesít, és ott is bebizonyítja, hogy őt nem kell azonosítani a hülye p*csa karaktereivel, amiket épp az aktuális sorozatában alakít. Szóval igen, elég sokszínű egyéniség, szerintem sok szerepre alkalmas, és még sokra viheti.

top10_szinesznok_2016_10.png

9. Olivia Munn

A színésznőnek a 2016-os év igen bőséges volt. Összesen három filmben játszott, a legtöbben az X-Men - Apokalipszis című filmből ismerhetik, ő volt az Apokalipszis négy lovasa közül Psziché. Persze egyik filmben sem volt túlzottan sokáig jelen a vásznon, ettől függetlenül én bizalmat adok neki és úgy, mint Emma esetében, látok benne potenciált.
Sajnálom, hogy Singer nem hagyott neki több teret, pedig Psziché karaktere az X-Men univerzumában elég jelentős, és az egyik legerősebb mutáns, szóval csak bízni tudok benne, hogy viszontláthatjuk még ebben a szerepben a színésznőt. A 2018-ban debütáló The Predatorban állítólag már elég komoly szerepet fog kapni, és bízom benne, hogy azzal a filmmel a nagyközönség jobban megfogja ismerni őt, és pozitív emlékeket fog mindenkiben hagyni az alakítása.

top10_szinesznok_2016_10.png

8. Haley Bennett

A lány a vonaton című filmben, bár Emily Blunt is benne volt, mint főszereplő, mégis sokkal mélyebb nyomot hagyott bennem Haley Bennett alakítása. Ahogy az előző két helyezett esetében, Haley is azért került fel a listára, mert én szívesen látnám még filmekben, komolyabb szerepekben is. A hét mesterlövész remake-jében megmutatta, hogy határozott női karaktert is jól tud hozni, a Hardcore Henryben pedig megbizonyosodhattunk róla, hogy érte érdemes mindenkit megölni és mindent felrobbantani.

top10_szinesznok_2016_10.png

7. Alicia Vikander

A színésznőt az Ex Machina című filmben láttam először és már ott megvett kilóra, mert igenis szépség mellett tehetség is bőven szorult belé. 2016-ban pedig az Oscar-bizottság is jutalmazta a tehetségét, A dán lány című filmben nyújtott alakításáért. A tavalyi év sajnos nem volt bőséges számára, csupán két filmben játszott: a Fény az óceán felettben és a Jason Bourne című rettenetben. A negyedik Bourne-filmmel kapcsolatban nem sok pozitívum jut eszembe, de ha valamit mindenképp ki kéne emelnem belőle, akkor az Alicia Vikander lenne.

top10_szinesznok_2016_10.png

6. Marion Cotillard

Persze sem a Szövetségesekben, sem az Assassin's Creedben nem élete alakítását nyújtotta, de ettől függetlenül mindkét filmben hozta a tőle megszokott színvonalat. Én nagyon szeretem a színésznő játékát, és képes vagyok csak azért megnézni egy filmet, mert tudom, hogy ő is szerepel benne. Ha idén nem is, remélem, a közeljövőben sok kimagasló alakítást láthatok majd tőle.

top10_szinesznok_2016_10.png

5. Emma Stone

Bár én annyira nem tartom szépnek a színésznőt - tudjátok, ízlések és pofonok - de ettől függetlenül a tehetségét nem vonom kétségbe. Sok jó szerepe volt már, teljesen megértem, hogy nagyon sokan kedvelik őt. A tavalyi filmjében, a Kaliforniai álomban nyújtott alakításáért simán megérdemli nálam az ötödik helyet. És tényleg szurkolok neki, hogy Oscar-díjas színésznő legyen.

top10_szinesznok_2016_10.png

4. Felicity Jones

Talán, sőt biztos, hogy az itt felsorolt színésznők közül a leghelyesebb, legbájosabb arccal Felicity Jones büszkélkedhet. De emellett még nagyon tehetséges is. Tavaly a Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történetben bebizonyította, hogy ő is kiválóan tudja hozni a kemény, lázadó női főszereplőt, mint annak idején Carrie Fisher. Bár az Infernóban is játszott 2016-ban, sajnos nem sok tér jutott neki, pedig elég komoly karaktert kellett a filmben hoznia, ám mindettől függetlenül ott is színvonalas alakítást nyújt. Én idáig nem nagyon követtem nyomon a Felicity Jones munkásságát, de ezek után biztosan, és sok filmet pótolok tőle.

top10_szinesznok_2016_10.png

3. Mary Elizabeth Winstead

Mary Elizabeth Winsteadtől viszont sok filmet láttam már, és idáig egyik alakítása sem hagyott bennem mély nyomot, de amit a Cloverfield Lane 10 című filmben láttam tőle, az valami hihetetlen. Komolyan az egész film megbukott volna, ha a színészek nem lettek volna ilyen jók. Tudom, hogy sok színésznőnél leírom, hogy jól hozta az adott filmben a kemény női karaktert, de azok egyike se ér fel ahhoz, amit Mary Elizabeth Winsteadtől a Cloverfield Lane 10-ben láthatunk. Én csak bízni tudok benne, hogy a színésznőt láthatom még ilyesfajta szerepekben, mert nagyon jól áll neki. De természetesen nem az övé lenne a harmadik hely, ha idén más filmekben nem játszott volna ilyen jól. Az ember, aki mindent tudott című műben is kapott egy kisebb szerepet és abban is kiváló alakítást nyújtott. Úgy érzem, hogy a színésznő most érett be igazán, szóval tényleg csak remélni tudom, hogy minél több filmben láthatom majd őt, érdemes lesz követni a pályafutását.

top10_szinesznok_2016_10.png

2. Margot Robbie

A Suicide Squad - Öngyilkos osztag igencsak megosztó film lett, bár nekem személy szerint tetszett, de én is látom a film hibáit amitől olyan sokan utálják. De most nem a filmről akarok írni, hanem a legkiemelkedőbb pozitívumáról, Harley Quinn-ről, azaz Margot Robbie-ról. A színésznő nagyon jól ráérzett a szerepre és kiválóan tálalta a nagyközönség elé Joker női megfelelőjét. Margot Harley Quinnje tényleg olyan volt, mintha csak a képregényből mászott volna elő. Sőt az egész filmet elvitte a hátán, ami nem kis dolog. Nálam ezért a teljesítményért érdemelte ki a második helyet, és alig várom, hogy újra láthassam Harley-ként a Gotham City Sirens című filmben.

top10_szinesznok_2016_10.png

1. Amy Adams

Az első helyezett esetében nálam inkább a színészi alakítás dominált, mint a szépség. Na nem mintha Amy Adams nem lenne szép; szépségét már többször megmutatta, tavaly például az Éjszakai ragadozókban, de ha valaki megkérdezné, kit tartok a legszebb színésznőnek, nem ő jutna egyből az eszembe. Viszont az ok, amiért az első helyet ő nyert el, igen egyszerű: az Érkezés című filmben nyújtott alakítása. Imádtam a filmet, nálam, mint olvashattátok, az év filmje lett 2016-ban. Számos pozitív dolgok fel tudnék sorolni belőle, és az egyik bizony Amy Adams alakítása.
Most mondanám, hogy bízom benne, hogy ő fogja elvinni idén a legjobb női főszerepért járó Oscar-díjat, ám van egy olyan érzésem, hogy megint csak a jelölésig fog eljutni, de ne legyen igazam!

top10_szinesznok_2016_10.png

Nos, ennyi lett volna az én kis listám. Nyugodtan írjátok meg nekünk a saját véleményeteket, egyetértetek-e listával vagy nem, és mi az oka, illetve ki az, akit hiányoltok a listáról.


süti beállítások módosítása