látogató számláló

Úriemberek (The Gentlemen) - magyar előzetes + plakát

Amikor híre megy, hogy az amerikai drogkereskedő, Mickey Pearson (Matthew McConaughey) túl akar adni szuperjövedelmező londoni marihuána birodalmán, az egész alvilág felbolydul. Rengeteg lóvé forog kockán, nem is csoda, hogy a gengszterek között kirobban a harc. Bérgyilkosok, kisstílű bűnözők, nagypályások, dílerek, mindenféle kétes alakok bukkannak fel a meggazdagodás reményében. A helyzet kezd igencsak eldurvulni: egyre több hulla potyog, egyre több fegyver kerül terítékre, ám azt mégis nehéz lenne megjósolni, hogy végül kinek a kezében landol a csinos drogbiznisz.

Guy Ritchie, A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső, a Blöff, a Sherlock Holmes-filmek rendezője a mozirajongók nagy örömére visszatér a gyökereihez, és a stílushoz, ami annyira jól áll neki, és a színészeinek. A szereplőgárda most is zseniális: Matthew McConaughey, Hugh Grant, Charlie Hunnam, Colin Farrell, Michelle Dockery, Henry Golding.

Hazai bemutató: 2020. január 30. uriemberek_720.png


Kritika: Addams Family - A galád család (The Addams Family)

Az Addams Family feltámad.

Az MGM stúdió úgy gondolta, hogy a fiatalabb generációval is meg kell ismertetnie az Addams család fekete és groteszk humorát, ezért újra előásták őket a családi temetőből.
Addamsék már korábban is több formátumban meg lettek elevenítve, pl. élőszereplős sorozatként (kétszer is), rajzfilmsorozatként (szintén kétszer), élőszereplős mozifilmként (ugye nem kell mondanom), tévéfilmként (melyben Tim Curry az egyik főszereplő) és persze képregényként. Ám 3D-s animációs formátumban még nem, ezért a stúdió úgy gondolta, hogy most az utóbbira tesz kísérletet. És itt egy kicsit kitérnék a látványvilágra is: elsőre, főleg az előzetesek alapján zavaró lehet, hogy a szereplők eltúlzott megjelenítést kaptak, ám ahogy az ember nézi a kész filmet, valahogy hozzá tud szokni a szeme. Legalábbis engem egy bizonyos idő után már nem zavart. Na meg ettől függetlenül a látvány hozza a kötelező szintet. De tény, hogy ezzel a kinézettel sokkal inkább a fiatalabb generációt akarta a stúdió becsalogatni a moziba.


Addams Family - A galád család (The Addams Family) - a magyar hangok

A magyar előzetest megtekintve többen nemtetszésüket fejezték ki amiatt, hogy a szereplők nevét nem tartották meg eredeti formájukban, ahogy azt az 1991-es és 1993-as élőszereplős film egyébként is remek szinkronjában hallhattuk – és talán mondanom sem kell: azóta sokan megszoktuk, hogy Wednesday, Pugsley, Fester stb.
Ezután csak reménykedni lehetett, hogy csupán az előzetes magyar változatának készítésekor csúszott be ez az aprónak éppen nem nevezhető hiba, és a végleges szinkronban majd minden rendben lesz.
Nos, a felhördülés – szerény véleményem szerint – jogos volt, a remény pedig hiábavaló...

Kritikánk a filmről itt olvasható.


Múlt karácsony (Last Christmas) - a magyar hangok

Kate csengettyűs cipőben csetlik-botlik London-szerte és a saját rossz döntései között. Ő ugyanis egy egész évben nyitva tartó karácsonyi boltban dolgozik manóként – ez a munka szintén nem volt a legjobb döntés. Tom túl szép, hogy igaz legyen, amikor besétál az életébe, és elkezd átlátni a falakon, amelyeket Kate maga köré épített. Miközben London átalakul az év legcsodálatosabb időszakában, ennek a két fiatalnak csak nem akar összejönni semmi. Ám néha hagyni kell, hogy a hó ahogy esik, úgy puffanjon, néha a szívedre kell hallgatnod... és kell, hogy legyen hited.
Ezt a csodás romantikus komédiát, melyet a George Michael szám ihletett, az Oscar-díjas Emma Thompson (Értelem és érzelem, Igazából szerelem, Bridget Jones babát vár) írta, Paul Feig (Egy kis szívesség, Koszorúslányok, A kém) rendezte, a főszereplők pedig Emilia Clarke (Trónok harca) és Henry Golding (Egy kis szívesség, Crazy Rich Asians).

A filmben George Michael zenéje hallható, ráadásul eddig kiadatlan dalok is a legendás Grammy-díjas művésztől, aki több mint 115 millió lemezt adott el ikonikus pályája során.


Jégvarázs 2. (Frozen 2) - magyar plakátok

A Jégvarázs 2. magyar előzetesei itt, itt és itt nézhetők meg.


Dolittle - magyar előzetes

Robert Downey Jr. remekel az egyik legkedveltebb irodalmi karakter, az állatokkal beszélni tudó doktor történetének legújabb, fenomenális filmváltozatában.
A különc Dr. John Dolittle, Viktória királynő Angliájának híres orvosa és állatorvosa hét éve veszítette el a feleségét. Azóta remeteként él a Dolittle birtok magas falai mögött, társasága csupán egzotikus állatainak seregletéből áll. Ám amikor az ifjú királynő súlyos beteg lesz, Dolittle kénytelen-kelletlen útra kel egy titokzatos sziget felé, hogy megtalálja a gyógymódot. Útja során új erőre kap bátorsága és fürge észjárása; régi ellenfelekkel találkozik, és csodálatos lényeket fedez fel. Kalandjaiban segítőtársai is akadnak, hiszen önjelölt ifjú segédje mellett elkíséri őt egy lármás kis állatsereglet is, többek között egy gondterhelt gorilla, egy lelkes, de kelekótya kacsa, egy truccoló strucc, egy jókedvű jegesmedve, valamint egy bakafántos papagáj, aki Dolittle legközelebbi tanácsadója és bizalmasa.

A film rendezője az Oscar-díjas Stephen Gaghan (Sziriána, Traffic), a producer Joe Roth és Jeff Kirschenbaum (Demóna, Alice Csodaországban), valamint Susan Downey (A Sherlock Holmes sorozat, A bíró).

Szereplők: Robert Downey Jr., Antonio Banderas, Michael Sheen, Jim Broadbent, Jessie Buckley, valamint az állatok eredeti hangjaként Tom Holland, Rami Malek, Emma Thompson, Marion Cotillard, Ralph Fiennes, Selena Gomez, John Cena, Kumail Nanjiani, Carmen Ejogo, Octavia Spencer, Craig Robinson, Frances de la Tour és Nick Mohammed.

Hazai bemutató: 2020. január 16. dolittle_720_2.png


Bontonfilm: 2019. novemberi megjelenések

Íme a Bontonfilm novemberi DVD/BD kínálata.


Star Wars: Skywalker kora (Star Wars: The Rise of Skywalker) - végső trailer + plakátok

Ha még nem találkoztatok vele: az Empire magazin október 4-én tripla Star Wars-címlappal jelent meg, mégpedig annak okán, hogy a magazin interjút készített J.J. Abrams író-rendezővel, Chris Terrio társ-forgatókönyvíróval és Kathleen Kennedy producerrel. A teljes cikk magyar fordítása elolvasható itt.

A jegyelővétel a mai nap során indul a Star Wars: Skywalker kora c. filmre, melynek premierje 2019. december 19-én lesz a hazai mozikban. sw9_maxresdefault_2.png


King's Man: A kezdetek (The King's Man) - 2. magyar előzetes + plakátok

Mikor a történelem legszörnyűbb zsarnokai és bűnöző lángelméi összegyűlnek, hogy háborút kirobbantva emberek milliót tüntessék el a föld színéről, egyetlen férfi képes rá, hogy versenyt futva az idővel megállítsa őket. Fedezd fel, miként született a legelső független hírszerző ügynökség a KING'S MAN – A KEZDETEK-ben!

Tervezett hazai bemutató: 2020. február 13. 2020. szeptember 17. 2021. február 25. 2021. február 11. kings_man_maxresdefault_3.png


Charlie angyalai (Charlie's Angels) - 2. magyar előzetes + plakátok

Három angyal vigyáz a világra. Nincs szárnyuk, és nem fehér ruhában énekelgetnek: hanem gyorsak, vadak, veszélyesek – és nagyon dögösek. És mindannyian Charlie Townsend alkalmazásában állnak.
Az elmúlt évtizedekben Charlie, a titokzatos főnök detektívügynöksége nagyra nőtt: már az egész világon vállnak felderítő- és őrző-védő munkát – és így persze a megbízók is nagyon sokfélék lettek. A filmben szereplő különlegesen kiképzett három nő az egyik külföldi akciókra szervezett egység tagja. Erő, ész, kacérság és humor a fegyverük – és nem félnek használni.

A legendás tévésorozat és a Diaz-Barrymore-Liu trió nagy sikerű filmjei után itt az új generáció:
ismét három lenyűgöző női magánügynök küzd és nyomoz!

Hazai bemutató: 2019. november 28. charlieangyalai_2019_720.png


süti beállítások módosítása