látogató számláló

Nosztalgia kritika: Star Wars - Az utolsó Jedik (Star Wars: The Last Jedi)

A megosztó csillag esete.

Nyakunkon a Skywalker saga utolsó fejezete, így arra gondoltam, hogy felelevenítem, milyenre is sikeredett az új trilógia középső része, a Star Wars: Az utolsó Jedik. Ugyan az oldalon található egy két évvel ezelőtti írás is, de az szigorúan az embargó szabályai között íródott, szóval a spoilereket érintő véleményem nagyon felületesen található meg benne.


Dolittle - a magyar hangok

Robert Downey Jr. remekel az egyik legkedveltebb irodalmi karakter, az állatokkal beszélni tudó doktor történetének legújabb, fenomenális filmváltozatában.
A különc Dr. John Dolittle, Viktória királynő Angliájának híres orvosa és állatorvosa hét éve veszítette el a feleségét. Azóta remeteként él a Dolittle birtok magas falai mögött, társasága csupán egzotikus állatainak seregletéből áll. Ám amikor az ifjú királynő súlyos beteg lesz, Dolittle kénytelen-kelletlen útra kel egy titokzatos sziget felé, hogy megtalálja a gyógymódot. Útja során új erőre kap bátorsága és fürge észjárása; régi ellenfelekkel találkozik, és csodálatos lényeket fedez fel. Kalandjaiban segítőtársai is akadnak, hiszen önjelölt ifjú segédje mellett elkíséri őt egy lármás kis állatsereglet is, többek között egy gondterhelt gorilla, egy lelkes, de kelekótya kacsa, egy truccoló strucc, egy jókedvű jegesmedve, valamint egy bakafántos papagáj, aki Dolittle legközelebbi tanácsadója és bizalmasa.

A film rendezője az Oscar-díjas Stephen Gaghan (Sziriána, Traffic), a producer Joe Roth és Jeff Kirschenbaum (Demóna, Alice Csodaországban), valamint Susan Downey (A Sherlock Holmes sorozat, A bíró).


Macskák (Cats) - a magyar hangok

A MACSKÁK meglepő és szenzációs filmes adaptációja Andrew Lloyd Webber közkedvelt musical-sikerének, és T.S. Eliot verseinek a Macskák könyvéből. Az Oscar-díjas rendező, Tom Hooper (A király beszéde, Nyomorultak, A dán lány) lenyűgöző új technológia segítségével alakítja át előadóit, akik az úttörő Wayne McGregor koreográfiáit táncolják el. A történetet Hooper és Lee Hall (Billy Elliot, Hadak útján) adaptálta a mozivászonra.
A West End és a Broadway történetének egyik legrégebben futó előadása, a Macskák világpremierje 1981-ben volt a New London Theatre-ben, ahol rekordot állított be, mivel 21 éven keresztül futott, csaknem 9000 előadásban. A T.S. Eliot Macskák könyve című műve alapján készült forradalmi produkció megnyerte a legjobb musicalnek járó Olivier és Evening Standard díjat. 1983-ban a broadwayi előadás hét Tony-díjat kapott, köztük a legjobb musicalnek járót, és 18 éven át volt műsoron, ami különleges ritkaságnak számít.


A vadon hívó szava (The Call of the Wild) - magyar előzetes + plakátok

A klasszikus irodalmi mű alapján készült A VADON HÍVÓ SZAVA új életre kelti Buck történetét. Az imádnivaló kutya kényelmes városi élete fenekestül felfordul, amikor váratlanul messzire szakad kaliforniai otthonától, és az alaszkai Yukon terület zord vadonjában találja magát az 1890-es évek aranyláza idején. A postaszánt húzó kutyacsapat legújabb tagjaként – majd később vezéreként – Buck élete kalandját éli át, s végül megleli valódi helyét a világban, midőn a maga ura lesz.

A Harrison Ford főszereplésével készült filmet Chris Sanders (ÍGY NEVELD A SÁRKÁNYODAT) rendezte. Az élő felvételeket animációval ötvöző A VADON HÍVÓ SZAVA a legújabb trükktechnológiát hasznosítva varázsolja állati szereplőit is fotorealisztikus, érző lényekké.

Hazai bemutató: 2020. február 20. call_of_the_wild_1000.png


Fekete karácsony (Black Christmas) - a magyar hangok

A horrorokra specializálódott Blumhouse legutóbb a Halloweent pörgette csúcsra a sorozat legnagyobb bevételt hozó filmjével, és most a műfaj egy másik klasszikusát turbózta fel a mai igényeknek megfelelően.
A Hawthorne Főiskola az ünnepekre elcsendesedik. A diáklányokat egymás után öli meg a kampuszon egy ismeretlen tettes. De a gyilkos hamarosan ráébred, hogy ebben a generációban a fiatal nők nem hajlandók passzív áldozatok lenni, és készen állnak a végsőkig tartó küzdelemre.
Idén decemberben eljön a Fekete karácsony, és lesz nagy meglepetés! A filmet Sophia Takal (Démonaink) rendezte az April Wolfe-fal közösen írt forgatókönyvből. A szereplők Imogen Poots (Green RoomThe Art of Defense), Aleyse Shannon (Charmed), Brittany O’Grady (A csillag), Lily Donoghue (A Goldberg családSzeplőtlen Jane) és Caleb Eberhardt.


Kémesítve (Spies in Disguise) - a magyar hangok

Kritikánk a filmről itt olvasható.


Szellemirtók - Az örökség (Ghostbusters: Afterlife) - trailer + plakát

Megérkezett a klasszikus Szellemirtók-filmek hivatalos folytatásának első előzetese.

update: A stúdió a koronavírus-járvány miatt 2021. márciusára halasztotta a premiert.
update (2020. 11. 30.): Tervezett hazai bemutató: 2021. június 10. ghostbusters3_maxresdefault.png


süti beállítások módosítása