látogató számláló

65 - a magyar hangok

A nem túl távoli jövőben játszódó, hátborzongató sci-fi/horror magányos hőse (Adam Driver) űrhajós, aki balesetet szenved, és egy elhagyott bolygóra kerül. Minden nap meg kell küzdeni az életben maradásért, és nem túl jók az esélyei.

És van még egy baj: hogy rájön, nincs is egyedül a bolygón...

A Hang nélkül írópárosa újra összefogott régi munkatársával, az ezúttal producerként közreműködő Sam Raimi-vel: hogy ismét frászt hozzanak mindenkire.


Shazam! Az istenek haragja (Shazam! Fury of the Gods) - a magyar hangok

Mit csinál egy kamasz srác, aki szupererőt kap, és ha kimondja a varázsszót, piros ruhás, villámos logós szuperhőssé változik? Nyilván a lehető legtöbbször kiabálja azt, hogy Shazam!, és ahol csak lehet, küzd a világ gonoszai ellen. És közben nagyon élvezi a szupererővel járó összes nagy poént.
Ha pedig együtt lakik egy csomó más többé-kevésbé vele egyidős sráccal és lánnyal, akkor előbb-utóbb őket is beveszi a buliba. A Shazam! náluk is működik: nappal suliba járnak, éjszaka pedig kiosonnak otthonról, és lazán bűnüldöznek.
Egészen addig, míg a játék komolyra nem fordul: a szuperhősök életében ugyanis az a nehéz, hogy akkor is kénytelenek az igazság bajnokai maradni és szűk ruhát hordani, amikor náluk erősebb ellenféllel találják szemben magukat. És eléggé úgy néz ki, hogy Atlasz lányai pont ilyenek.
A csapat viszont már nem tudja visszacsinálni, amit elkezdett. Kénytelenek úgy tenni, mintha igazi szuperhősök volnának. Vagy elhinni, hogy tényleg azok.

A Shazam! az első rész hatalmas sikere után ott folytatja, ahol abbahagyta: kihasználja a szuperhőssé alakuló kamaszhősben lévő összes poént, és miközben nagyon jó a humora, igazi, látványos szuperhősfilmként is megállja a helyét.


Renfield - a magyar hangok

A gonosz nem él örökké, ha nincs egy kis segítsége.

Drakula hűséges szolgájának modern rémmeséjében Nicholas Hoult (Mad Max: A harag útjaX-Men sorozat) alakítja Renfieldet, a történelem legnarcisztikusabb főnökének, Drakulának (az Oscar-díjas Nicolas Cage) meggyötört segédjét. Renfield arra kényszerül, hogy ő szerezze be gazdája zsákmányát, és teljesítenie kell minden parancsát, legyenek azok bármilyen elfajzottak is. Ám most, több évszázadnyi szolgaság után Renfield készen áll arra, hogy megnézze, van-e élet a sötétség hercegén túl is. Bárcsak megtalálná a módját, hogyan vessen véget ennek a kölcsönös függésnek.

A filmet Chris McKay (A holnap háborúja, LEGO Batman: A film) rendezte Ryan Ridley (Ghosted: Parás páros sorozat, Rick és Morty sorozat) forgatókönyvéből, a The Walking Dead és a Legyőzhetetlen alkotójának, Robert Kirkmannek az eredeti ötlete alapján. 


Kritika: Sikoly VI. (Scream VI)

Szellempofa New Yorkba megy.

FIGYELEM! Az írás enyhén spoileres, és említést tesz a történet néhány túlélőjéről.

Az elmúlt pár évben megfigyeltem magamon, hogy a tinihorrorok egyre jobban érdekelni kezdtek, pedig amikor abban a korban voltam, mint a műfaj főszereplői, simán elmentem mellettük. Az elmúlt négy-öt évben pótoltam a lemaradásomat, és olyan klasszikusokat tudtam megnézni, mint a Sikoly-filmek. Szerencsére a 2022-es Sikoly elérhető volt az HBO Maxon, így a premier előtt gyorsan naprakésszé tudtam tenni magam a szériát illetően.
A 2022-es, számozás nélküli ötödik film nekem tetszett. Lényegében az első részt ismétli, számtalan kikacsintással, és bár sok sebből vérzik a cselekmény, mégis szórakoztató élmény volt. Az új részt több szempont miatt is vártam, de talán az X-es korhatár-besorolás volt az, ami a legjobban felspannolt.


Oscar-díj 2023: a díjazottak

95. alkalommal adták át az Oscar-díjakat. 


A kis hableány (The Little Mermaid) - trailer + plakát

A Walt Disney Pictures klasszikusa új életre kel 2023 májusában a mozikban!

Tervezett hazai bemutató: 2023. május 25. little_mermaid_maxresdefault.png


süti beállítások módosítása