látogató számláló

Top 3: 2023 legjobb animációs filmjei

Most, hogy hátunk mögött hagytuk a 2023-as évet, úgy gondoltam, ismételten megpróbálkozom egy toplista összeállításával. A tavalyi év filmes termésből bőven van még mit pótolnom, ezért egy rövidebb, de lényegre törőbb listát állítottam össze, ráadásul műfajspecifikusan, ugyanis jelen írás a tavalyi év három legjobb animációs filmjét foglalja magába. Osztottam-szoroztam és mindig arra a következtetésre jutottam, hogy a 2023-as évben elég sok animációs filmet volt szerencsém látni, ezért egy konzisztens listát tudok belőlük összeállítani.
A toplistáimmal különösen szigorú szoktam lenni, ugyanis elvárom magamtól, hogy olyat rakjak össze, ami még évek múltán is releváns. Több napig gondolkodtam, míg végül sikerült fejben összeszednem a három legjobbat, amit most írásba is foglalok nektek.


Szegény párák (Poor Things) - 2. magyar előzetes + plakát

Yorgos Lanthimos új filmje elképesztő történet Bella Baxter fantasztikus fejlődéséről. A fiatal nőt a zseniális elméjű és szokatlan módszereket alkalmazó tudós, Dr. Godwin Baxter hozza vissza az életbe. A férfi védelmét élvezve, Bella vágyik a tudásra. Szomjazza a világ dolgait, így elszökik Duncan Wedderburnnel, a dörzsölt és züllött ügyvéddel, s ketten együtt kontinenseken átívelő, szélsebes kalandra indulnak. Korának előítéleteitől szabadon, Bella roppant iramban fejlődik, hogy szándékának eleget téve kiálljon az egyenlőség és szabadság mellett.

Hazai bemutató: 2024. január 25. poor_things_720_3.png


Az első ómen (The First Omen) - trailer + plakát

Megérkezett az 1976-os Ómen előzményfilmjének előzetese. A főbb szerepekben Nell Tiger Free, Tawfeek Barhom, Sônia Braga, Ralph Ineson és Bill Nighy látható. A filmet Arkasha Stevenson (Légió, A cseresznye vadiúj íze) rendezte. first_omen_maxresdefault.jpg

Tervezett hazai bemutató: 2024. április 4. 


Aquaman és az elveszett királyság (Aquaman and the Lost Kingdom) - a magyar hangok

Az óceán soha nem békés! Ezért nem pihenhet meg egyetlen percre sem az óceánok hét királyságának uralkodója.
Black Manta megpróbálta már legyőzni Aquamant, a világ tengereinek urát (Jason Momoa), de kudarcot vallott. Továbbra is meg akarja bosszulni az apja halálát, így aztán bármire hajlandó, és bárkivel szövetkezik, hogy elpusztítsa ősellenségét. És most erősebb, mint eddig bármikor, mert megszerezte a legendák csodafegyverét, a fekete szigonyt, amelynek segítségével egy ősi, gonosz erőt szabadít a világra.
Aquaman kénytelen kiszabadítani börtönbe zárt testvérét, Orm királyt (Patrick Wilson), Atlantisz egykori uralkodóját. Békét nem kötnek, de átmeneti szövetséget igen – ha nem teszik meg, akkor Aquaman családja, azután az összes tenger, végül az egész világ elpusztul.

Minden idők legsikeresebb, legnagyobb bevételt hozó DC filmjének folytatásában visszatér az első rész teljes szereplőgárdája, élükön Jason Momoával és a rendező-producer James Wannel – nem csoda, hogy az óceánok királyához méltóan hatalmas, látványos és játékos film készült.


süti beállítások módosítása