látogató számláló

Kritika: Éjszakai merülés (Night Swim)

Mélyvíz.

Az Atomic Monster és a Blumhouse leszállította az idei év első horrorját. Senkit se tévesszen meg, hogy a hazai promóciós anyagokon 16-os korhatár van feltüntetve, ugyanis az Éjszakai merülésnek kifejezetten sok ijesztő jelenete van. A mélyvíz viszont akkor jön, amikor rájön a néző, hogy hiába kap pár hatásos jelenetet, ha a film több szempontból is csak egy közepes alkotás szintjén mozog.


Az első ómen (The First Omen) - magyar előzetes

Egy fiatal amerikai nőt Rómába küldenek, hogy az egyház szolgálatának szentelje életét. Ott azonban olyan sötétséggel találkozik, ami kétségeket ébreszt tulajdon hitében, s egy borzongató összeesküvésre is fényt derít, aminek célja, hogy biztosítsa a megtestesült gonosz világra jövetelét.

Tervezett hazai bemutató: 2024. április 4. first_omen_720.png


Motorosok (The Bikeriders) - szinkronizált + feliratos előzetes + plakát

Voltak már szelídek, voltak már kemények, voltak már vadak. Ezúttal simán: MOTOROSOK.

Ezek a motorosok a 60-as években alapítják meg klubjukat „Vandálok” néven az amerikai Középnyugaton, Marlon Brando A vad című filmjének hatására. A klub kezdetben a chicagói kívülállók menedéke, ám Johnny (Tom Hardy) vezetésével egyre kiszámíthatatlanabbá válik, és fokozatosan mélyebbre csúszik a bűnözés világába, veszélybe sodorva ezzel a motorosok eredeti életmódját. A fiatal Bennyben (Austin Butler) lassan kételyek ébrednek a bandában betöltött szerepével kapcsolatban...

Tervezett hazai bemutató: 2024. június 20. bikeriders_720_2.png


Kritika: True Detective - Night Country (4. évad 1. rész)

Minden sötétbe borul.

Az HBO Magyarország jóvoltából mi is részt vettünk a True Detective (magyarul: A törvény nevében) új, negyedik évadának premier előtti vetítésén, melyen a negyedik évad első epizódját tekinthettük meg, ami igazán ígéretes évadot vetít előre. 
A True Detective Nic Pizzolatto gyermeke, ami a kiváló első évadnak köszönhetően sokak kedvencévé vált. (Annak idején mi is írtunk róla.) Aztán a kiváló első évad után érkezett egy megosztó második szezon, ami eleinte számunkra is megosztó volt, de aztán ledaráltuk egyben és megvilágosodtunk. (Beszámolónkat itt találjátok.) A harmadik szezon ígéretesnek tűnt, de végül feledésbe merült, annyira vontatottra és fókuszvesztettre sikeredett, így az HBO jegelte is a sorozatot, amelybe most az új showrunner, Issa López lehelt új életet. 


süti beállítások módosítása