látogató számláló

Az MR2 Akusztik-ban ehéten, kedden Odett és a Go Girlz!

Egy ifjú hölgy, aki zenészcsaládba született - ha nem félnénk a közhelyektől, akár azt is állíthatnánk, belecsöppent, majd belenőtt a pop/rockzenébe.

Egy ifjú hölgy, aki zenészcsaládba született - ha nem félnénk a közhelyektől, akár azt is állíthatnánk, belecsöppent, majd belenőtt a pop/rockzenébe. Polgár Odett mindenesetre az egyik legkarakteresebb "csajhang" a mai hazai könnyűzenei porondon. Vagány, karakán és bájos jelenség, ahogy dalai is egyszerre odalépősek és slágeresek, egyszerre juthat róluk eszünkbe napjaink és az eggyel, kettővel, hárommal, vagy éppen néggyel ezelőtti évtized izgalmas könnyűzenéje.

Aki
Polgár Odett és a könnyűzene találkozása nem véletlen baleset, sőt: inkább szükségszerűség. Nem is nagyon lehetett volna másképp: Odett édesapja Polgár Péter ismert gitáros, tagja volt a Sziámi „zalai felállásnak", mai napig aktív zenész (hogy mást ne mondjunk: lánya produkciójának szerzője és koncertzenekarának gitárosa).

Amit
Az ifjú énekesnő zenei identitása már önmagában izgalmas: myspace-es oldalán „egy füst alatt" említi Jimi Hendrixet és Björköt, David Bowie-t és Lauryn Hillt, a Portisheadet és a Beatlest. Az sem meglepő, hogy a 2008 őszén bemutatkozott, Odetten - és az alkalmanként közreműködő Takács Eszteren és Varga Zsuzsán - kívül csupa férfit felsorakoztató Odett és a Go Girlz zenéje egyszerre hozza a 60-as évek beatzenéje, a hazai underground, a modern csajpop, a mai gitárpop és ezer más stílus jegyeit. Ez az izgalmas stíluskevercs hallható Odett(ék) tavaly ősszel megjelent Pontos című nagylemezén, amelyet a hazai kritika meglehetősen pozitívan fogadott. Nem is alaptalanul: egyszerre kedves, karcos és fülbemászó dalokról van szó.

Akusztik
Odett kísérőzenekarát - melyben a Megasztárból ismert Bella Levente, vendégeskedett, ütöhangszerken játszott és énekelt - ezen az estén is édesapja, Polgár Péter gitáros vezette. A lemezről ismert dalok mellett több feldolgozás is elhangzott: A Kontroll Csoport-féle Nem én vagyok mellett hallhatunk Tom Waits Temptations című dalát, a Creepin' Int Norah Jonestól, és a Police Walking On The Moon, valamint Jimi Hendrix Little Wing című klasszikusát.


süti beállítások módosítása