látogató számláló

InterCom hírek (2009. augusztus 6.)

Ezen a héten:

  • Jó étvágyat, Julia! (a New York-i premier egy képével frissítve)
  • A végső állomás első állomása
  • Derült égből: a világ legnagyobb fasírtja (képekkel frissítve)
  • Valentine-napi névsorolvasás
  • Top 10 Budapest (2009. július 30-augusztus 5.)

 

Jó étvágyat, Julia!

Film és főzés nem idegenek egymástól, e két örömforrás gyakran találkozik - Hollywoodban sokáig Peter Falk volt a magyar konyha legnagyobb pártfogója: régebben, amikor a barátait otthonában látta vendégül, jó néhányszor saját készítésű paprikás csirkével kedveskedett nekik.

A Julie& Julia - Két nő egy recept (Julie & Julia, hazai bemutató: október 15.) című vígjátékban igazi színésznagyságok főznek: Meryl Streep és Amy Adams is fehér kötényt ölt, és ennek kapcsán a filmfővárosban egyre többet beszélnek az ételekről: Nora Ephron új rendezésének jó hangulatú New York-i premierjén pedig legalább annyi szó volt kulináris, mint vizuális örömökről. A Meryl Streep szakácstanítványát alakító Amy Adams - a hazai konyhaművészet nagyobb dicsőségére - azt nyilatkozta, hogy az ő fő műsorszáma otthon a gulyásfőzés.

- Én inkább enni szeretek, mint főzni - vallotta be a már két Oscarra jelölt ifjú színésznő. - Az én konyhai tehetségem inkább az, hogy ki tudok hozni egy normális ételt abból, ami épp van otthon. Valami gulyás-szerűség végül mindig összejön.


A végső állomás első állomása

Aki mindenki másnál hamarabb szeret részleteket látni a következő év nagy filmjeiből, vagy legalább bennfentes információkra vágyik, annak a Comic-conon a helye. A néhány San Diegó-i képregény-fanatikus által 1970-ben alapított, évente megrendezett rajongói nagygyűlés mára igazi megaesemény lett. A város kongresszusi központjában idén is több mint 125 000 lelkes érdeklődő gyűlt össze (jó néhányuk kedvenc Star Wars, Star Trek figurájának jelmezében). Számtalan filmsztár és filmkészítő mutatja be a mindenre kíváncsi rajongók tömegnek közelgő filmje egyes részleteit: az itteni siker vagy fütty előre eldöntheti egy sci-fi, akciófilm sorsát.

A büszke alkotók A végső állomás 3D-t (The Final Destination, hazai bemutató: szeptember 10.) bevezető jelenetét vetítették le a zsúfolásig megtelt nagyterem nézőinek: azt, amelyben egy autóversenyen egy égő kocsi a lelátóra zuhan, és a baleset újabb és újabb szörnyűségek láncreakcióját indítja el. A lelkes közönség minden egyes - fantáziadúsan kieszelt - halálnemet nyíltszíni tapssal fogadott. És mindezt persze 3D-ben láthatták.

- Ha eddig bizonytalankodtam volna, mostantól egyértelmű, hogy ez lett a sorozat legjobb része - nyilatkozta David R. Ellis rendező a bemutató után. - A srácok nagyon vették az adást, és a vetítés után hatalmas volt az őrjöngés: tudtam, hogy itt kell először megmutatnunk, milyen lesz a film!

Derült égből: a világ legnagyobb fasírtja

A Sony Pictures Animation legújabb étvágygerjesztő animációs filmje, a hamarosan mozikba kerülő Derült égből fasírt (Cloudy with a Chance of Meatballs, hazai bemutató: szeptember 24.), adta az ötletet, hogy augusztus 4-én a mexikói Cancún-ban lévő Ritz Carlton Hotel séfjei elkészítsék a világ legnagyobb fasírtját.

A 49 és fél kilogrammos húsgolyót 20 óráig sütötte a hotel vezető séfje, Rainer Zinngrebe segítőjével, Aldo Novoa-val, és ezzel a 2008-as 32,93 kilogrammos rekordot jóval túlszárnyalták. Miután Carlos Martinez, a Guiness Világrekord hitelesítője megerősítette a bravúros eredményt, a fasírtot az eseményen résztvevők között kis adagokban felszolgálták.

'Szigorú előírásoknak kell megfelelni minden rekordkísérlet megtételekor - nyilatkozta Martinez. - Ebben az esetben nem csak a súly volt a lényeg, hanem teljesen átsültnek, ehetőnek kellett lennie a hatalmas fasírtnak, amit az élelmiszerbiztonsági és egészségügyi felügyelet szakemberei is ellenőriztek.'

A történet szerint egy fiatal, lelkes feltaláló, Flint egy olyan masinát hoz létre, ami a környezetét teljesen megváltoztatja: hirtelen az égből ételek kezdenek potyogni. 'Sokat nevettünk az égből lezuhanó óriási fasírt - a palacsinta, makaróni, hamburger és a többi étel mellett - kinézetének, hangzásának kitalálásakor, és a film készítésekor is...de most már azt is tudjuk milyen az íze!'- tette hozzá az SPA elnöke, Hannah Minghella a rekord bejelentését követően.

Az animációs film 3D változatban is megtekintő lesz bizonyos hazai mozikban!

Valentine-napi névsorolvasás

Készül az a film, amelynek főcíme talán hosszabb lesz, mint maga a  történet. A New Line stúdió sosem látott sztárparádéval szeretné emlékezetessé tenni a jövő évi Valentin-napot. Filmjük, mely az egyszerűség kedvéért a Valentin-nap (Valentine's Day, hazai bemutató: 2010. február 11.) címet kapta, Los Angeles-i párok és szinglik szerelmi életének fordulópontjait mutatja be, melyekre természetesen a szerelmesek nagy napján kerül sor. Ennyi sztár egész biztosan még nem játszott együtt. A női oldalt Jessica Biel, Anne Hathaway, Jessica Alba, Julia Roberts, Jennifer Garner, Shirley MacLaine, Queen Latifah és Emma Roberts erősíti, míg a szerelmes férfiakat Bradley Cooper, Ashton Kutcher, Patrick Dempsey, Hector Elizondo, Jamie Foxx és Carter Jenkins képviseli. Az egymást keresztező szerelmi történeteket a romantikus vígjáték nem kisebb szakembere, mint Garry Marshall (többek közt a Micsoda nő! és a Neveletlen hercegnő rendezője) fogja össze. A producerek nemrég azt nyilatkozták, hogy sztárétvágyuk csak egyre nő, és még nem zárták le a szerződtetéseket: még újabb hírességeket akarnak kamerájuk elé csábítani.

Top 10 Budapest (2009. július 30-augusztus 5.)



süti beállítások módosítása