látogató számláló

Kritika: Péntek 13 (Friday the 13th) [2009]

Ritka az olyan horror, mostanában, amit érdemes is megnézni és nem követ el sablonokat. Ez a "Péntek 13" abba a kategóriába tartozik, amit nem érdemes megnézni.

A fiatalok kiruccannak egyet a Kristály-tóhoz, ami azért veszélyes, mert ugye ott "lakik" Jason bácsi. Ja, és van Jared Padalecki (Odaát), aki a húgát keresi. A húga a korábbi kirándulócsoporttal veszett el.

A forgatókönyv nagyon rossz, de a rosszabbik rosszból rossz. Gagyi párbeszédek, élvezhetetlen jelenetek, utálható karakterek. De tényleg, néha már Jasonnek drukkoltam, hogy nyírja már ki őket. Miért kell minden horrorfilmbe ugyanazokat a karaktereket belerakni? Az összes füvezik, iszik, folyton be van szívva, minden pillanatba szexelni akar azzal, aki mellette van. Ez sajnos már unalmas és idegesítő. A színészek közül senkit sem emelnék ki. Esetleg Jared említésre méltó kicsit, pedig tőle már láthattunk olyan alakítást az Odaátban, amitől lepetéztünk.

A producerek közt van az egyik kedvenc rendezőm: Michael Bay. Bay sok horrorfilmet remake-el, de ezt hagyja abba, mert csődbe fog ezekkel menni, és mi is. Már előre félek a Rémálom az Elm utcában remake-től.
A film színei rendben vannak, ha nem tudnám, hogy Michael Bay is itt volt, akkor is megtudnám, hogy ez Bay, mivel sok a naplemente.
A film utolsó jelenete tetszett, így kell lezárni egy ilyen filmet.
Szinkronos változathoz volt szerencsém sajnos. A szinkront is nagyon elcseszték.

Sajnos nagyon rossz a film, pár jó jelenettel. Meggyalázzák az eredeti "Péntek 13"-at, szóval mindenki kerülje el.

Szívesen kipróbálnád magad egy kritika megírásában? Jelentkezz a dvdnews@indamail.hu címen!


süti beállítások módosítása