látogató számláló

InterCom hírek (2009. szeptember24.)

Ezen a héten:

-A szép igazság
-Weaver színháza

-This Is It - hamarosan lemezen is!

-Örökifjú Eastwood

A szép igazság

Katherine Heigl anya lett! A hír meglepő, hiszen a Grace klinika szereplője az utóbbi időben igen sokat mutatkozott a nyilvánosság előtt - többek között A csúf igazság (The Ugly Truth, hazai bemutató: október 1.) című romantikus vígjátéka bemutatója kapcsán -, és növekvő hasnak nyoma sem volt. Az ok: a szép szőkeség örökbe fogadott egy születési rendellenességgel világra jött koreai kisbabát . A 10 hónapos Nali körüli hivatalos ügyintézés nagyon gyorsan folyt le: a hatóságok is egyetértettek vele, hogy a babának annál jobb, minél hamarabb gondjukba veszik az amerikai orvosok.

A harmincéves színésznő és párja, Josh Kelley egy évvel ezelőtt határozták el magukat végleg, az elmúlt hónapokat pedig legfőképpen ügyiratok és kérdőívek kitöltésével töltötték. Hogy a baba koreai legyen, nem is volt számukra kérdéses: Katherine húga is koreai, mert a szülei is örökbe fogadtak onnan egy kislányt.

- Nálunk a csúf igazságból szép igazság lett - nyilatkozta Katherine Heigl. - Mindig tudtam, hogy egyszer így lesz, csak meg kellett találnom a férfit, aki elfogadja, amire vágyom.

Weaver színháza

James Cameron nem aprózza el: a rendező a Titanic óta most először készített újra játékfilmet, és az Avatar (Avatar, hazai bemutató: december 17.) szokatlanul nagy költségvetéssel készülő, hatalmas mű lett, amely különleges 3D-világával - ha az előzetes hírek igazak - új fejezetet nyithat a mozi történetében. A távoli bolygón, testcserélő emberek között játszódó történet sosem látott látványnak ígérkezik. A film egyik sztárjának, Sigourney Weaver-nek viszont egészen más jutott róla eszébe.

- Tudom, hogy ez egy megaprodukció - nyilatkozta a színésznő -, de nekem minden forgatási napon a színház jutott róla eszembe. A férjem, Jim [Jim Simpson, rendező] off-Broadway színháza működik úgy, ahogy mi játszottuk az Avatart. A színházban sosincs elég pénz díszletre és kosztümre. A forgatáson is egy üres teremben, egy búvárruha-szerű kezeslábasban játszottam el, hogy háromméteres, kék lény vagyok - így vitték Cameronék gépbe a mozgásomat. A többieknek nehezen ment, hogy átéljék a szituációkat, én meg fel voltam készítve. Jim színházában is mindig valami mást jelent az üres színpad. Otthonosan éreztem magam a felvételeken.

This Is It - hamarosan lemezen is!

Michael Jackson nem halt meg igazán: az eladási statisztikák bizonysága szerint a régi dalai is nagyon népszerűek, de hamarosan új lemeze is megjelenik. A Sony Music Entertainment október 12-én jelenteti meg a pop királyának This Is It című dalát, melyet két héttel később egy dupla album követ: ez jó néhány vadonatúj számot fog tartalmazni, sőt egy Planet Earth című verset is - a már ismert slágerek mellett. Mindez az eredeti elképzelések szerint azt a koncertet kísérte volna, melynek a címe szintén This Is It - Jackson e koncertre való felkészülés alatt halt meg júniusban.

- Ez a dal újra bebizonyítja majd, amit eddig is tudtunk - nyilatkozta John McClain, a lemez társproducere -: Michael Isten egyik legszebb ajándéka volt a világnak

A lemez sajnos már nem a koncertet, hanem a film bemutatóját kíséri. A próbákon készült felvételekből valamint interjúrészletekből a koncert rendezője, Michael Jackson közeli alkotótársa, Kenny Ortega készítette el a Michael Jackson's This Is It-et. (hazai bemutató a világpremierrel együtt október 28.) A film példa nélküli bepillantást enged a sztár munkamódszereibe és jól titkolt világába, ám - szokatlan módon - csupán két hétig marad a mozik műsorán. A nagy érdeklődésre való tekintettel szeptember 27-től már elővételben is kaphatók a jegyek a Michael Jackson's This Is It-re.

Örökifjú Eastwood

A fáradhatatlan Clint Eastwood bár májusban tölti be 79. életévét, fiatalokat megszégyenítő tempót diktál. 2008-ban még legutóbbi nagy sikere, a Gran Torino utómunkáit végezte, amikor már egy új film előkészítésén dolgozott. Az Invictus - A legyőzhetetlen (hazai bemutató: február 4.) Nelson Mandela életének egy különösen izgalmas szakaszáról szól, a főszerepeit pedig Morgan Freeman és Matt Damon játssza. A film kész, december 11-én kerül az amerikai mozikba, és a bemutató dátuma azt sejteti, hogy a gyártó Warner Bros. bízik benne: a Dél-Afrikai Köztársaságban, nem sokkal az apartheid rendszer bukása után, az első rögbi-világbajnokság idején játszódó történet Oscar-díjakat nyerhet. De Eastwood nem ül a babérjain: a fárasztó filmezés befejezése után már megint a pihenés nélküli munkát választotta, és ismét Matt Damon-nal dolgozik együtt. Ezúttal egy természetfölötti thrillert készít A hatodik érzék szellemében, a film címe „Hereafter" lesz. 

- Iszonyúan tisztelem Clintet - nyilatkozta Matt Damon -, ő a példaképem. Elképesztő energiái vannak. 39 évesen kezdett rendezni. Én 38 vagyok. Egyszer talán a nyomdokaiba léphetek...

Ami a fáradhatatlanságot illeti, Madd Damon már felnőtt a mesteréhez. A két film között ő még egyet forgatott: Steven Soderbergh új rendezése, Az informátor! (The Informant! hazai bemutató: november 26.) főszerepét játssza.

süti beállítások módosítása