látogató számláló

UIP hírek (2009. november 24.)

Ezen a héten: A BMW megbánta, hogy otthagyta Hollywoodot; Leonardo fél a ráncoktól; Wahlbergnek rémálmai voltak a Komfortos mennyország miatt; Az új-zélandiak haza akarják csábítani Russell Crowe-t, Top 10 országos (2009. november 19-22.)

A BMW megbánta, hogy otthagyta Hollywoodot

            A product placement, vagyis termékelhelyezés a hollywoodi filmekben kiváló módszer arra, hogy a gyártók legújabb luxusmárkáikat népszerűsítsék. A szuperhősök - de néha a közönséges halandók is - a legmenőbb járgányokat törik össze a filmekben, a kémek az űrben is működőképes kronométereken ellenőrzik, hány másodperc van hátra a végső robbanásig, és bár nem luxusmárka, de tudjuk, hogy Tom Hanks kizárólag Starbucks kávét lötyögtethet magára, ha romantikus vígjátékban rohan a randevúra.

            A BMW sokáig Hollywood egyik legjobb ügyfele volt, aztán hat éve mindenki megdöbbenésére otthagyta az álomgyárat. Több se kellett örök riválisának, az Audinak, szépen benyomult a piaci résbe, például a Vasember is a legújabb négykarikás sportkocsiból stíröli a csajokat, de még az Egyszerűen bonyolult című vígjátékban is Audiból kászálódnak elő a jómódú főszereplők. Ez még hagyján, de míg a pozitív szereplők Audit használnak mostanában, a rosszfiúk BMW-vel közlekednek az amerikai filmekben, azt sugallva, hogy aki szemétláda, az kizárólag ilyen kocsit lop magának.

            Ezen a trenden szeretne most változtatni a BMW: megbízta a luxusmárkák kedvenc globális marketingügynökségét, a Propaganda GEM-et, hogy varázsolja vissza a vese alakú hűtővel ellátott járgányokat Hollywoodba. A felek nem nyilatkoznak a részletekről, csupán annyit árultak el, hogy egyfelől a BMW különleges járműveit fogják népszerűsíteni, másrészt olyan bevált szlogeneket hintenek el, mint „a vezetés öröme", az „optimális benzinfelhasználás", illetve a „nyitottak vagyunk mindenre".

            Addig is nézegessen majd Audikat!

            (It's Complicated - hazai bemutató: 2009. december 24.; Iron Man 2 - hazai bemutató: 2010. április)

Leonardo fél a ráncoktól

Lebukott Leonardo DiCaprio! A minap több mint 1400 dollárt (270 ezer forint) költött kozmetikai szerekre. Az egyik Los Angeles-i plázában kereste fel a drogériát, és többek között arclemosót, hidratálót, szépségszappant és arctonikot vásárolt, a vattalabdácskákról sem feledkezve meg. Ám ami a legjobban érdekelte, az a szemránckrém volt. Részletesen kikérdezte az eladót, melyik a legjobb, és hogyan kell használni, majd az értékes információk birtokában kisebb szatyorral vásárolt az ajánlott termékből. Úgy látszik, Leo is halad a korral, tudja, hogy 35 évesen már meg kell kezdeni a kenegetést, mert pár év múlva, amikor megjelennek a komoly szarkalábak, már késő. Akkor már csak egy dolog segít: a botox.

 Leonardo DiCapriót legközelebb a Viharsziget című thrillerben láthatjuk, amely Dennis Lehane magyarul is olvasható bestsellerének filmváltozata. Az ötvenes években játszódó történetben a Leo által alakított rendőrbíró egy szigeten található elmegyógyintézetbe érkezik, mert egy veszélyes ápolt eltűnt az egyik bezárt cellából. Veszélyes hurrikán tör a szigetre, és az elmebetegek is föllázadnak. Az izgalmak további garanciája, hogy a film rendezője Martin Scorsese.

(Shutter Island - hazai bemutató: 2010. március)

Wahlbergnek rémálmai voltak a Komfortos mennyország miatt

Ügyeletes rosszfiúból komoly karakterszínésszé nőtte ki magát Mark Wahlberg, és ma már megszenvedi, ha túlságosan beleéli magát egy szerepbe. Az Oscar-jelölt sztár legújabb filmje a Komfortos mennyország, amelyben egy apát alakít, akinek 14 éves lányát megerőszakolják és megölik. - Nem mondom, hogy ha tudom, mi vár rám, nem vállalom el a szerepet, mert ilyet képtelenség visszautasítani - mondja Wahlberg. - De nagyon megszenvedtem ezt a forgatást, mert három gyerekem van, tavasszal születik a negyedik, szóval bele tudtam élni magam, mit érezhet a filmbeli apa. Esténként sokáig forgolódtam, aztán ha végre-valahára el tudtam aludni, jöttek a rémálmok. Reggelente arra gondoltam, hogy korábban, amikor akciófilmeket csináltam, milyen egyszerű volt: napközben kinyírtam a rosszfiúkat a forgatáson, éjjel meg aludtam, mint a bunda, mert tudtam, mindez csak mozi. De ez a film teljesen valóságosnak tűnt számomra, még úgy is, hogy a történetben rengeteg a fantasztikus elem.

Alice Sebold bestsellere, amelyből a film készült, magyarul is olvasható.

(The Lovely Bones - hazai bemutató: 2010. január 21.)

Az új-zélandiak haza akarják csábítani Russell Crowe-t

Hazájában figyeltek fel rá, aztán Hollywoodban futott be - sok új-zélandi és ausztrál színész elmondhatja ezt magáról, Russell Crowe-tól Nicole Kidmanen át Cate Blanchettig. A Föld túlsó oldalán azóta is kiváló filmek készülnek, de mivel nem szerepelnek bennük nagy sztárok, nem tudnak versenyezni az amerikai álomgyár produktumaival. Éppen ezért az Új-Zélandi Filmbizottság elnöke arra kéri hazai kollégáit, legalább egy-két film erejéig próbálják meg hazahívni Russell Crowe-t, hiszen annak idején ő is még náluk, a bozótosban kezdte pályafutását. - Az ausztrál sztárok, mint Hugo Weaving vagy Cate Blanchett járnak elöl a jó példával - mondja Graeme Mason. - Rendszeresen szerepelnek ausztrál független filmekben, legalább évente egyszer, és a közönség boldog. Russell Crowe mindig is lelkes új-zélandinak vallotta magát, ezért ha megkörnyékezik egy jó forgatókönyvvel, biztosan igent mond, még ha a gázsiból a taxiszámláját sem tudja kifizetni Los Angelesben.

            Russell Crowe nemrég fejezte be legújabb, Robin Hoodról szóló filmjét, amelyben az ausztrál Cate Blanchett alakította szívszerelmét, Mariont. A film rendezője Ridley Scott, aki már ötödször dolgozott együtt Crowe-val.

(Robin Hood - hazai bemutató: 2010. május)

Top 10 országos (2009. november 19-22.)*

továbbá:
Az irányítás határai
össznézőszám: 946
bevétel: 852.700 Ft
nézőszám: 811
összbevétel: 986.260 Ft

*Az Amikor 13 újhold van egy évben c. filmről nem érkeztek információk.


süti beállítások módosítása