látogató számláló

UIP hírek (2010. január 26.)

Ezen a héten: Az AC/DC húzza a talpalávalót a Vasembernek; Kiadják Amerikának DiCaprio támadóját; Wahlberg ötödik gyereket is akar; DreamWorks Animation: szárnyalnak a részvények; Top 10 országos (2010. január 21-24.)

Az AC/DC húzza a talpalávalót a Vasembernek

A Vasember (Iron Man) első részében adta magát, hogy a Black Sabbath Iron Man című száma az alapvető zenei motívum. De mit tartogat a Vasember 2? Nos, a Black Sabbath dallama nem tűnik el, de bejön mellé az AC/DC is, mégpedig indításként stílszerűen a Shoot to Thrill című zúzással – a filmrészleteket is tartalmazó videoklip éppen ma, január 26-án délután 4-kor debütál online és a világ zenetévéin. Azt már csak remélni lehet, hogy a filmből a War Machine című AC/DC-örökzöld sem marad majd ki, tekintettel arra, hogy a Vasember 2-ben bemutatkozik az azonos nevű szuperhős, akit az Oscarra jelölt Don Cheadle alakít.

A Vasember 2-ben természetesen visszatér a címszereplő, Robert Downey Jr. és a bájos titkárnőjét alakító Gwyneth Paltrow, a főgonoszt pedig Mickey Rourke formálja meg a tőle elvárható karizmával.

(Iron Man 2 – hazai bemutató: 2010. április 29.)

Kiadják Amerikának DiCaprio támadóját

A kanadai hatóságok kiadják az Egyesült Államoknak azt a nőt, aki 2005-ben egy partin megtámadta Leonardo DiCapriót egy koktélos pohárral. A sztár arcán és nyakán keletkezett sebeket 17 öltéssel kellett összevarrni. Azt nem tudni, hogy a 39 éves egykori modell, Aretha Wilson miért támadt rá Dicapriora. A hölgyet azonnal őrizetbe vették, de aztán óvadék ellenében szabadlábra helyezték, amit arra használt fel, hogy Kanadába szökjön. Wilson nincs könnyű helyzetben, mert volt már egy hasonló ügye Kanadában: a barátjával verekedett össze, akit a dulakodás hevében fejbevágott egy söröskorsóval. A férfi nem sokkal később leugrott nyolcadik emeleti lakása erkélyéről, és meghalt, de ez a tétel nem szerepelt a Wilson ellen Torontóban felhozott vádak között. A Wilson elleni perben DiCaprio is személyesen tanúskodik majd.
Leonardo DiCapriot legközelebb a Viharsziget című thrillerben láthatjuk, amely Dennis Lehane nálunk is nagy sikert aratott regényéből készült. A sztár egy rendőrbírót alakít, aki egy világtól elzárt, erődszerű elmegyógyintézetben nyomoz egy megmagyarázhatatlan módon eltűnt közveszélyes ápolt után. Egyre rémisztőbb dolgokra bukkan, és egy ponton rádöbben, ha kideríti az igazságot, talán sosem szabadul a falak közül.

(Shutter Island – hazai bemutató: 2010. március 4.)

Wahlberg ötödik gyereket is akar

Alig született meg Mark Wahlberg negyedik gyermeke, Grace Margaret, a sztár már azon spekulál, jó lenne egy ötödik is. Ezzel kapcsolatban még meg kell győznie feleségét, Rhea Durham modellt is, mert ő bizony megelégedne az eddigi utódokkal is. – Közvetlenül szülés után azt mondta, finito, több gyereket nem akar – meséli Wahlberg. – De másnap kicsit kipihentebben már arról áradozott, milyen jó anyának lenni. Szerintem idővel hajlani fog a jó szóra! Kilencgyerekes családban nőttem fel, úgyhogy azt vallom, minél többen vagyunk, annál jobb.
Wahlberg és felesége örömmel használta ki azt a pár nyugodt napot, amíg a kórházban voltak. – Nagy volt a nyugi, mintha nászutasok lettünk volna egy szállodában. Jó dolog a nagycsalád, de az ember elfelejti, mi az a nyugalom és a csönd. Rhea folyton tévét nézett, mert végre nem jött be mindig valamelyik gyerek, és kapcsolt át egy másik csatornára.
Mark Wahlberget legközelebb a Komfortos mennyország című Peter Jackson-filmben láthatjuk, amely Alice Sebold magyarul is olvasható regényéből készült. Családapát alakít, akinek lányát meggyilkolják, ő pedig nem tudja feldolgozni a veszteséget.

(The Lovely Bones – hazai bemutató: 2010. március 11.)

DreamWorks Animation: szárnyalnak a részvények

Nagyon jó év elé néz a DreamWorks Animation: idén három nagyszabású animációs filmmel készülnek robbantani, ezért a cég részvényei az utóbbi napokban szárnyalásba kezdtek.        A stúdió abszolút befutója a Shrek a vége, fuss el véle 3D, nagy reményeket fűznek az Így neveld a sárkányodat 3D-hez, a titkos favorit pedig a Megamind, amely kedvező visszhangra talált a legutóbbi prezentáción a kritikusok és a hirdetők körében.

A negyedik Shrek-produkció nem igényel kommentárt. Az Így neveld a sárkányodat 3D a sárkányölő vikingek világába röpít el. A történet hőse egy renitens viking kamasz, aki nem öldösni akarja a sárkányokat, hanem barátkozik velük, ami új, érdekes szempontot jelent a barbár törzs számára.

Az elemzők szerint a Megamind kultikus státuszt nyer majd a rajongók körében. A produkció a szuperhősös filmek paródiája. A címszereplő a rettentő főgonosz, akinek napjai azzal telnek, hogy Metro Mannel, a szuperhőssel küzd földön-égen. Egy nap Megamind szörnyű hibát követ el: véletlenül megöli Metro Mant, és ott marad ellenfél nélkül. A képtelen dramaturgiai helyzetet úgy próbálja feloldani, hogy létrehoz egy új szuperhőst, Titant, akit már nehezebb legyőzni. Csakhogy Titan rájön, főgonosznak lenni sokkal menőbb, mint folyton megmenteni az árvaházat, ezért úgy dönt, elpusztítja a világot. Szegény Megamind ezzel komoly identitásválságba kerül: ő, a rettentő főgonosz kénytelen szuperhőssé válni, hogy legyőzze önnön teremtményét.

(How to Train Your Dragon 3D – hazai bemutató: 2010. március 25.; Shrek Forever After 3D – hazai bemutató: 2010. július; Megamind 3D – hazai bemutató: 2010. december)

Top 10 országos (2010. január 21-24.)



süti beállítások módosítása