látogató számláló

InterCom hírek (2010. február 18.)

Ezen a héten: Villámtolvaj: túl kékszemű ahhoz, hogy író legyen; Igazából apa: tenisztől tökéletes; Éljen Valentin nap, a szerelmesek ünnepe!; Szorongós angyal; Top 10 Budapest (2010. február 12-17.)

Villámtolvaj: túl kékszemű ahhoz, hogy író legyen

A Villámtolvaj (teljes nevén: Pecy Jackson és az Olimposziak – Villámtolvaj) (Percy Jackson and the Olympians – The Lightning Thief, hazai bemutató: február 18.) Amerika válasza Angliának a Harry Potterre. Ez a film is egy magát átlagosnak gondoló kamaszsrácról szól, aki rájön, hogy mégsem mindennapos, és különleges kalandok főszereplőjévé válik; a filmet Chris Columbus, az első két Potter-film rendezője készítette. A Villámtolvaj is könyv alakban aratta első sikereit, és mivel öt kötete jelent már meg, igen valószínű, hogy a moziváltozat is folytatódni fog – és ez a film is elindít néhány színészi karriert. A Percy Jacksont alakító 18 éves srác, Logan Lerman, aki éppen befejezte középiskolai tanulmányait, nemrég közhírré tette, hogy filmes egyetemre jelentkezik. Kreatív írást fog tanulni, és később a filmiparban szeretne dolgozni.

De partnernője, Uma Thurman (aki a kígyóhajú, gyilkos tekintetű Medúzát alakítja a Villámtolvaj-ban) úgy gondolja, ez rossz ötlet.

– Szerintem, ez totális tévút – jelentette ki a színésznő. – Egy író élete nagy részét piszkos farmerban tölti egy üres szobában, és akkor boldog, ha nem találkozik senkivel. Akinek viszont ilyen vakító kék szeme van, mint Logannek, az nem pazarolhatja el magát magányosan. Neki kamera előtt a helye. Aztán majd öregkorában megírhatja az önéletrajzát.

Igazából apa: tenisztől tökéletes

Egy forgatás persze komoly munka; a színészek és a stáb a sajtóbeszámolókban többnyire a nehézségekről, a feladatokról és nagy elszántságról számol be. De ez csak féligazság. Az Igazából apa (bemutató: március 18.) stábja például nagyon jól szórakozott filmezés közben. Mivel a Kamarás Iván, Kaszás Géza, Gryllus Dorka és Polyák Lilla főszereplésével készült vígjáték elejétől a végéig Kecskeméten játszódik, a felvételek idejére a teljes filmes csapat leköltözött a városba. A színészek egy szállodában laktak, így a közös munka egyúttal közös nyaralássá vált.

Kaszás Géza – aki nemcsak főszereplője, hanem producere is a szerelmes komédiának – először arra kérte színésztársait, hogy ha másnap kora reggel kezdődik a forgatás, legalább az esti teniszmeccseket hanyagolják. De amikor látta, hogy Gryllus Dorka és Rudolf Péter egyik különösen nehéz jelenete mennyire jól és könnyen készül el a kettejük teniszderbijét követő napon, már ő kért meg mindenkit, hogy a közös jelenteket mindig előzze meg egy meccs. Amikor pedig a legtöbb színészt igénybevevő verekedési részt kellett felvenni, körmérkőzéses bajnokságot hirdetett előtte. A kupát természetesen Kamarás Iván nyerte – és a nagyjelenet másnap tökéletesen sikerült.

Éljen Valentin nap, a szerelmesek ünnepe!

A Valentin nap az egész világon a legnagyobb ünnep: a Föld minden táján egyformán fontos. Hála Garry Marshall rendezőnek, az idén a szerelmeseknek volt mivel ünnepelniük a nagy napjukat: az Egyesült Államoktól Magyarországig mindenütt zsúfolásig teltek a mozik – a Valentin nap (Valentine’s Day, már a mozikban) hatalmas sikert aratott. A szerelmes komédia, amelyben annyi a sztár, mint csillag az égen, bemutatója hétvégéjén kb. 70 millió dollár bevételt hozott az Egyedült Államokban. A legtöbb jegyet természetesen éppen vasárnap, a címadó Valentin napon vették meg rá. Soha nem volt még film az Egyesült Államokban, amely ezen a szívügyi hétvégén ilyen nagy sikert tudott volna aratni.

A szerelmesek és a vígjátékok kedvelői itthon is megtöltötték a multiplexeket. A hétvégén kivételesen sokan, több mint 75 ezren, egy hét alatt 92 ezren nézték meg a filmes sztártalálkozót.

A szerelem tényleg mindent legyőz.

Szorongós angyal

Paul Bettany született színész: nemcsak a szülei, hanem a nagyszülei is neves színművészek voltak, és ő minden műfajban és stílusban egyforma magabiztossággal játszik: Lars von Trier Dogville-jétől A Da Vinci-kód-ig nagyon sok mindent kipróbált már: legközelebb egy természetfölötti thriller, a Légió (Legion, hazai bemutató: március 18.) főhőseként láthatjuk. Ebben a lázadó Mihály arkangyalt alakítja, aki szembefordul az Úrral, és háborút hirdet ellene, amikor az az emberiség elpusztítására készül.

De amikor egy újságíró arról kérdezte a Légió-ban teletetoválva, hatalmas szárnyakkal és mindkét kezében géppisztolyokkal a kamera elé lépő színészt, hogy honnan van benne ez a nagy színészi bátorság, Bettany csak nevettet.

– A hétköznapokban folyton szorongok. Tulajdonképpen én vagyok az a pasas, aki mindentől fél – mondta a 38 éves színész. – Aggódom a gyerekeim egészsége miatt, a saját egészségem miatt; szorongok, hogy megkapom-e a munkát, amit szeretnék. A Légió-ban végre kibújhattam a bőrömből, mert egy igazságosztó angyalt játszom, és nagyon élveztem.

Top 10 Budapest (2010. február 12-17.)



süti beállítások módosítása