látogató számláló

UIP hírek (2010. március 9.)

Ezen a héten: Russell Crowe a tyúkólban tartja az Oscarját; Matt Damon: örök második?; Paranormal Activity 2: nagy dráma a rendezőválasztás; Robert de Niro megint éjszaka rohan; Top 10 országos (2010. március 4-7.)

Russell Crowe a tyúkólban tartja az Oscarját

Az Oscar-gála után illő megemlékezni a korábbi nyertesekről, illetve arról, hol őrzik a becses trófeát. Ha igazak a hírek, Russell Crowe ausztrál farmján egy tyúkólban tartja az aranyszobrocskát, mert szerinte arra ösztönzi a baromfikat, hogy nagyobb tojást tojjanak. Meglepően sok sztár a vécében tárolja az Oscart, így tesz például Elizabeth Taylor, illetve ott őrizte a már elhunyt Marlon Brando is. Sokáig Jodie Foster is a kicsiny helyiségben nézett farkasszemet a szoborral, de kiderült, hogy ott rozsdásodik, ezért kitette a konyhában az ablakpárkányra, hogy érje kicsit a nap. Szegény Cate Blanchett kénytelen a zongorán tartani az ereklyét, mert az összes barátja szereti megfogdosni: először kipróbálják, tényleg olyan nehéz-e, mint mondják, aztán pózba vágják magukat, és megkérik a háziasszonyt, fotózza le őket. Dustin Hoffman sokáig a szekrényben rejtegette a két szobrát, mert szerinte amíg a kandallópárkányon álltak, nagyon furcsán stírölték. Ma a dolgozószobát díszítik, mert amióta a sztár pszichoterápiára jár, azt mondja, már nem bámulnak rá. Amikor Morgan Freeman 1988-ban átépíttette a házát, az egyik munkás tréfából kialakított neki egy sarkot a könyvtárszobában, és odatett egy táblát: No Parking, Oscar Only. Freeman aztán megkapta a szobrot a Millió dolláros bébiért, és odatette bérelt helyére. A legegyszerűbb helyzetben viszont a szeleburdi Whoopi Goldberg van: ő simán elhagyta az Oscarját egy költözés során, így nem kell azon törnie a fejét, mi volna a legméltóbb hely számára.

A felsoroltak közül két Oscar-díjast hamarosan együtt láthatunk viszont egy izgalmas kalandfilmben: Cate Blanchett és Russell Crowe a Robin Hoodban alakítanak szerelmespárt, továbbá sokat kardoznak és nyilaznak majd.

(Robin Hood – hazai bemutató: 2010. május 13.)

Matt Damon: örök második?

Holywood egyik kedvenc sztárja állandó kisebbségi érzéssel küzd: Matt Damon úgy gondolja, rá mindig csak azután gondolnak a rendezők, hogy Brad Pitt visszaadott egy szerepet. – Általában másodhegedűs vagyok – panaszkodik a negyvenéves sztár. – Mi volt a Ryan közlegény megmentésében? A címben az általam játszott karakter neve virított, közben az egész film Tom Hanksé volt, én csak ürügyként szerepeltem. Azóta is kísért a gondolat, hogy mindig másvalaki az igazi sztár, én meg a futottak még kategóriába tartozom. Ma is, ha megkeres egy rendező, hogy szeretne velem forgatni, rögtön az jut szembe: mi van, Brad nem ért rá?

Persze azért nincs oka panaszra Damonnek, hiszen a Bourne-filmekkel igazán sikerült fölverekednie magát a csúcsra, Ám így sem elégedett. – Nagy álmom egy ütős vígjáték, mint mondjuk A 40 éves szűz. Csakhogy ez nagyon nehéz dolog: borzasztó kevés olyan komédia készül, amire igazán érdemes energiát fordítani. De ha egyszer megtalál, azonnal igent fogok mondani!

Matt Damont legközelebb a második és harmadik Bourne-filmet jegyző Paul Greengrass rendezte Zöld zónában láthatjuk. Katonát alakít, aki tömegpusztító fegyverek után kutat Irakban, ám helyettük egy nagy átverésre bukkan.

(Green Zone – hazai bemutató: 2010. június 3.)

Paranormal Activity 2: nagy dráma a rendezőválasztás

A Paranormal Activity című kis költségvetésű horror filmtörténetet írt, hiszen mindössze 15 000 dollárból készült, ám csaknem 184 millió dolláros összbevételt ért el. A Paramount filmstúdió ezért vállalkozik a folytatás elkészítésére. Komoly, nagy költségvetésű produkcióval akarnak előrukkolni, hogy megismételjék az első rész elképesztő sikerét. Csakhogy hatalmas a dilemma, hiszen az első film elhanyagolható összegből készült, ezért minimális volt a kockázat, a folytatással viszont nagyot lehet bukni, ha nem jól sikerül. Ezért került a producerek látókörébe a veterán Brian de Palma (Mission: Impossible), ugyanakkor még mindig gondolkoznak azon, hátha kisebb kaliberű rendezőre is rábízható a projekt. – Most rengeteg pénz áll rendelkezésre, és bármibe le merem fogadni, hogy nem fogjuk elszúrni, ahogy sok folytatás esetében az történik – mondja magabiztosan Micah Sloat, a Paranormal Activity sztárja, aki természetesen a folytatásban is szerepel.

(Paranormal Activity 2 – hazai bemutató: 2010. október)

Robert de Niro megint éjszaka rohan

A Universal stúdió bejelentette, hogy Robert de Niro leszerződött az Éjszakai rohanás 2-re. Az 1988-ban bemutatott, frenetikus sikerű első részben az Oscar-díjas sztár Jack Walsh fejvadászt alakította, aki a maffia könyvelőjét (Charles Grodin) próbálja leszállítani a megrendelőnek, és a New Yorktól Los Angelesig tartó hajszában meg kell küzdenie más fejvadászokkal, a maffiózókkal és az FBI-jal is. A projektről egyelőre csak annyit tudni, hogy de Niro ezúttal fiatal partnert kap, és legalább annyi lövöldözés meg poén lesz a filmben, mint legutóbb.
Amíg az Éjszakai rohanás 2-re várunk, találkozhatunk Robert de Niróval az Apádra ütök és a Vejedre ütök várva várt folytatásában.

(Little Fockers – hazai bemutató: 2010 karácsony)

Top 10 országos (2010. március 4-7.)



süti beállítások módosítása