látogató számláló

Dollhouse: a hang, és a kép

Az előző cikk folytatása.

Az előző cikk folytatása.

A sorozat 1. évada 4 lemezen kapott helyet.

Kezdem a 4. lemezzel, ugyanis azon kapott helyet az 1x00, Echo című epizód. Ez 2.0-s angol hanggal, és magyar felirattal nézhető. A kép elég szép, a hanggal sincsen probléma.

dollhouse1x00

Ezen kívül a lemezen megtalálható az RTL Klub által még le nem adott finálé, a Káosz 1. epizód, amelyhez már 5.1-es magyar hang is van, és mint mindegyik epizódnál csodálatosan szól! Ezeken kívül még cseh 5.1, és lengyel 5.1-es hangokkal is hallgathatjuk ha netán ezekre lennénk kíváncsiak. Még egy spanyol sztereó hangsáv is megtalálható minden epizódhoz.
A 4. lemezen még találhatóak a kimaradt jelenetek, amelyek meglepően jó minőségűek, íme egy ízelítő:

mellie_kimaradtjelenetében

A lemezek menüje állókép ugyan, de alatta a sorozat főcímzenéje megy (27 másodperces változat).
Ha már a menü, akkor alant egy menükép, amin látszik, hogy angolul van az egész. Ez szerintem senkit nem zavar. Néhány epizódhoz kommentár is "rendelhető", amit az adott rész menüjében kiválaszthatunk.

dvd screen dollhouse

Amiről eddig nem volt szó, az a képformátum, de az az eredeti 1.78:1-es. A feliratokat az előző cikkben tárgyaltuk, de hogy teljes legyen a kép: magyar, cseh, ivrit, portugál, és angol halláskárosult.
Ami érdekes lehet, hogy 16-os karika van hátul a dobozon, viszont tv-ben volt olyan rész (1db), amely 18-as besorolással ment.
Érdekes az is, hogy a Lost 4. évada anno 18-as besorolással ment dvd-re, míg a tv-ben 12-es korhatár volt.

És végül egy epizódkép:

epizódkép_dollhouse

A kiadás:


süti beállítások módosítása