látogató számláló

MAB - a websorozat

Bátorkodtam írni a most végéhez közeledő magyar projektről, amely remélhetőleg el fog indítani valamit Magyarországon.

A MAB című sorozatról a tavalyi év második felében hallottunk először, amikor az "első magyar thriller-websorozat"-ként harangozták be.

Főszerepben Botos Évát, Nagy Noémit, Gáspár Annát, Hirtling Istvánt, Fodor Annamáriát, és Bánsági Ildikót láthatjuk. A 16 részes sorozat egyenként 8 perces, és az egész széria mindössze fél millió forintba került. Sok oldalon olvashattatok erről a projektről, éppen ezért nem ismételni szeretném a cikkeket, hanem saját gondolataimat írnám le:

Egy budapesti bérházban, éjjeli kettő után meghal több tucat ember. Két síkon követhetjük a történetet, a nyomozást, ami már reggel van, és a "gyilkosságokat", amelyek az említett éjjeli órán történtek. Anna (Botos Éva) a főszereplő, az ő szemszögéből láthatjuk az eseményeket. A MAB egy legendakörhöz tartozó lény, amely az álmokban gyilkol. Az áldozatokon nincsenek külsérelmi nyomok és más tömeggyilkosságra utaló jel, vagy balesetre utaló tényező, pl. gázszivárgás.

A széria megvalósítása szuper, panasz nem is lehet rá. A szereplők játéka, a zene, és a képi világ együttesen hat a nézőre, és ebből az sül ki, hogy nem lehet nem szeretni.

Horgas Ádám, a sorozat készítője elmondta, hogy a második évad története teljesen megvan, viszont ennek megvalósításához komolyabb összegre van szükség.
A 16 részből 15 jelent meg a legnépszerűbb videómegosztón, ahol már több százezres nézettsége van.

Fentebb van egy menü, ahonnan ki lehet választani a részeket. Jó szórakozást mindenkinek (A sorozat a Facebook-on), sok sikert a készítőknek!

Ui.: Hogy valami friss mozis dologról is olvassatok, a hétvégére kaptok egy Kellékfeleség véleményt is, tőlem!


süti beállítások módosítása