látogató számláló

InterCom hírek (2011. március 24.)

Ezen a héten: Visszatért a karnevál Rio-ba; Álomháború Emily Browning hangjával; Bevállalós Diane Krüger; A titánok visszatérnek; Top 10 országos (2011. március 17-23)

Visszatért a karnevál Rio-ba

Rio de Janeiro mindig is a fény és a zene városa volt, de tegnap este még a szokásosnál is nagyobb volt az izgalom: itt zajlott ugyanis a Jégkorszak alkotói új filmjének, a Rio-nak (Rio, hazai bemutató: április 21.) a világpremierje. A minden korosztálynak szóló animációs vígjáték helyszíne a város, hősei pedig kalandra kész papagájok..

A film eredeti hangjai mind sztárok: a két főszereplőnek Anne Hathaway és Jesse Eisenberg adja a hangját, a helyi vagány szárnyasok közt pedig Jamie Foxx, will.i.am, Leslie Mann és George Lopez is megszólal.

– Ennél jobb nem is történhetett volna, mint hogy Rióba hozzuk a premiert – mondta a vörös szőnyegen a hófehér Dolce & Gabbana csipkébe öltözött Anne Hathaway, aki a barátját, Adam Schulman-t is magával hozta. – Szuper, hogy itt lehetek, ennyi remek színész, táncos, és énekes társaságában.

A bemutatót a Rio zenéjében is közreműködő szambakirály, Sergio Mendes koncertje követte, aki többek között Bebel Gilbertoval közösen szórakoztatta a premierre érkezett közönséget.

Álomháború Emily Browning hangjával

A 300 és a Watchmen rendezője nem fogy ki az ötletekből. Zack Snyder őrült, nem létező világot teremtett új, Álomháború (Sucker Punch, hazai bemutató: március 24.) című fanasy/akciófilmjében, melynek a valóság és álom határán harcoló őt női főszereplőjével minden elképzelhető és elképzelhetetlen megtörténik.

Emily Browning, a film főszereplője számára a legelképzelhetetlenebb dolog a film hanganyagának felvétele közben történt meg.

– A kiképzőtábor, a fegyverek, a kaszkadőrmutatványok, a sárkányok és szamurájok mind eltörpülnek amellett, ahogy énekelnem kellett – nyilatkozta a 23 éves ausztrál színésznő. – A forgatások elején beszélgettünk egyszer Zackkel arról, hogy nagyon szeretem a The Smiths együttest, amire ő azt felelte, „nahát, tényleg? Én meg jóba vagyok Morrisseyvel”, mármint a zenekar vezetőjével. Ez persze eléggé tetszett, és még sokat kérdezgettem róla. Azután hetekkel később, már majdnem az összes nehéz jelenet leforgatása után azt mondta Zack: „egyébként megvan pár daluk joga a filmzenéhez. El akarod énekelni az egyiket?” Én meg csak bámultam, el se hittem, hogy ilyen történhet velem. A vége az lett, hogy egy csomó számot elénekeltem, és Morrissey is meghallgatta, és neki is tetszett, így végül a filmbe is bekerült az egyik számuk.

Bevállalós Diane Krüger

Diane Krüger bevállalós, kemény nő, és színésznőként sem kíméli magát. De az Ismeretlen férfi (Unknown, hazai bemutató: április 14.) forgatása után úgy tűnik, meglehetősen elege van a kaszkadőrmutatványokból, és szeretné, ha a dublőze többet dolgozna.

Az izgalmas thriller egyik jelenetében a főszereplő Liam Neeson-t kell kimentenie egy vízbe zuhant, süllyedő autóból.

– Nem félek a víztől – mondta a színésznő –, de ez az ért sok volt nekem. Lemerülni, betörni az ablakot, és kihúzni a kis lukon ezt a nagydarab embert. Volt persze kaszkadőröm, aki a jelenet egy részét megcsinálta, de a közelképekhez rám volt szükség. És amikor már a harmadik napja dolgoztunk, századszor kellett a víz alatt kínlódnom, már nagyon elegem volt az egészből. A film végső változatába egyébként egyetlen olyan snitt került bele, amiben tényleg én látszom: igaz, attól válik hihetővé az egész.

Pedig a színésznő a közeljövőben valószínűleg még sok akciójelenetet kénytelen lesz végigcsinálni. A hírek szerint Az emlékmás újraforgatott változatában ő játszhatja el azt a szerepet, ami az eredetiben Sharon Stone-é volt.

A titánok visszatérnek

A tavalyi év egyik nagy mozis szenzációja volt A titánok harca. De ahogy az alapjául szolgáló mítoszokban is örök a háború, a film sem ér véget. A héten elkezdődött a film második részének a forgatása. A főszereplők között újra ott lesz Sam Worthington Perszeusz, Ralph Fienenes Hadész és Liam Neeson Zeusz szerepében. A rendezést A Föld inváziója – Csata: Los Angeles-szel éppen frissen nagy sikert aratott Jonathan Liebesman-ra bízták.

Ezúttal Kronosz kiszabadítja a fogságba esett titánokat, és harcba küldi őket az uralkodó istenek, saját fiai, Zeusz, Hadész és Poszeidón ellen. A 3D mozi alkotói azt ígérik, hogy a Tartaroszból, a pokol legmélyebb fenekéről megszökő Kronosz történetében valóban megjelenítik és átélhetővé teszik a pokollá változó Földet.

A film további fontos szerepeiben Rosamund Pike (Androméda, a harcos királynő), Bill Nighy (Héphaisztosz) és Toby Kebbell (Argenor) játszik. A munka London közelében kezdődött, a stáb innen Dél-Angliába, Surreybe, majd Walesbe, onnan pedig Tenerife-re költözik. A bemutató 2012 márciusára van kitűzve.

Top 10 országos (2011. március 17-23)



süti beállítások módosítása