látogató számláló

A legjobb romantikus komédia, amit csináltak (az utóbbi időben)

Minden héten újabb és újabb nagy filmek kerülnek a mozikba: ritkán esik meg, hogy egy filmes szaklap szerkesztősége komolyan, őszintén és tartósan lelkesedjen valamelyikért...

Minden héten újabb és újabb nagy filmek kerülnek a mozikba: ritkán esik meg, hogy egy filmes szaklap szerkesztősége komolyan, őszintén és tartósan lelkesedjen valamelyikért. Az Egyesült Államok egyik legtekintélyesebb filmipari újságja, az Entertainment Weekly szerkesztősége most mégis felrúgta a szabályokat és áthágta a szokásokat. Úgy tűnik, a mértékadó lap szerkesztősége halálosan beleszeretett Steve Carell, Julianne Moore, Ryan Gosling, Marisa Tomei és Emma Stone új, romantikus vígjátékba, az Őrült, dilis, szerelem.-be (Crazy, Stupid, Love, hazai bemutató: július 28.).

A filmben egy negyvenes éveiben járó férfit (Carell alakítja) elhagy a felesége, erre ő megpróbálja újra elsajátítani a nőfogás rejtelmeit – ebben egy fiatal nőfaló van a segítségére. A keserédes komédiát az USA-ban már levetítették az újságíróknak, de azzal a feltétellel, hogy csak a premier közeledtével tehetik közzé kritikájukat. Az Entertainment Weekly stábja azonban nem bírt az élménnyel. „A legjobb romantikus komédia, amit készítettek az utóbbi időben” című, az első júniusi lapszámban megjelent cikkükben ugyan – vállalásukhoz híven – nem közölnek részleteket, de bőven használnak felsőfokú jelzőket. Azt írják, ez a film jobb, mint a Jerry Maguire – A nagy hátraarc és az Egy fiúról. Jeff Giles vezető szerkesztő Richard Curtis (az Igazából szerelem író-rendezője), Jim Brooks (a Lesz ez még így se! író-rendezője) és Cameron Crowe (a Jerry Maguire és a Majdnem híres író-rendezője) legjobb pillanathoz hasonlítja a filmet, azt írja, a színészek zseniálisak, és még azt is elismeri, hogy kivételesen a film sokkal jobb az előzetesnél.

És ez még csak a spontán lelkesedés: júliusban következik az igazi kritika…


süti beállítások módosítása