látogató számláló

Kritika: Paranormal Activity 3

A folytatásos filmeknél mindig akad egy probléma, elvesztik az újdonság varázsát, és nem tudják felvenni a versenyt az első részekkel. Az alkotóknak azonban sikerült ezt a problémát leküzdeni, és olyat készítenie megint, amitől eláll a lélegzetünk.

Azonban nem kifogástalan a történet, hiszen az egész ugyanarra a sémára épül, mint az előző két film. Az első fele a filmnek nagyon unalmas, szinte semmi sem történik benne, csak kis apró mozdulatokból megtudjuk, hogy létezik a szellem. A második fele sokkal izgalmasabb, de a vége megint valahogy ugyanolyan, valakit megszállnak, és a végén meghal az egyik főszereplő. Még szerencse, hogy horrorfilmről van szó, és itt nem a történet a leglényegesebb, hanem a feszültség, és a fordulatok.

Ez már a harmadik rész, akkor mégis mi újat tudtak beletenni, vetődik fel a kérdés. Az első és egyben talán a legjobb, a kamera rendszer. Most több nézőpont van, egy idei oda forduló kamera, és egy kézi kamera, amit időnként emberünk hurcol magával. Az utóbbinak a végén van nagy jelentősége, amikor ide-oda rohangásznak, valamint a „Bloody Mary”- s jelenetnél. A forgó kamera már önmagában is ijesztő képet ad, nem is említve, azt az egy két váratlan dolgot, ami addig történik, amíg fordul egyet. A második fontos tényező a paranormális jelenség. Míg az első részben csak sötétben ténykedett, a másodikban már nappal is, a harmadikban már nappal, és láthatóan cselekszik, amit eddig nem lehetett soha. A már említett fürdőszobai jelenetnél, dobálja a székeket, asztalokat, érezni lehet a dühét, amit eddig sosem. Van egy másik tényező is, amiben fejlődött, a kislány látja. Ez is a filmekkel egyre jobban erősödött, hiszen az elsőben csak a lábnyomát láttuk, a másodikban már a kutya észlelte, és harmadikban a kislány látja, és beszélget, sőt játszik vele. Egészében úgy tűnik, mintha a kislányt védené meg. Végül, de nem utolsó sorban a házba felszerelt kamerák értelmet nyernek. Eddig sosem jutottak el odáig, hogy megnézzék mit vett fel a kamera, pedig normális esetben ez lenne az első reakció. Persze kis részeket néztek már végig, de itt az apa az egész napját ennek szenteli, és le is leplezi a dolgot, aminek következtében el is mennek otthonról.

Összefoglalva a történet kissé sablonos az előző két részhez viszonyítva, és unalmas az eleje, de kit érdekel, ha ilyen jól megcsinálták, és a frászt hozzák az emberre a második felében, valamit az is nagyszerű, hogy tudtak még hova fejlődni, és meglátjuk tudnak-e még ezek után is.


süti beállítások módosítása