látogató számláló

Hitchcock és a heavy metal

Egy dokumentumfilm egy sikertelen metálbandáról – nem túl sok eredmény ahhoz, hogy egy 46 éves elsőfilmes rendező a világ néhány legnagyobb színészét kapja a keze alá, és elkészíthesse azt a filmet, ami az idén valószínűleg összezavarja a nyugodtnak induló Oscar-díj versenyt. Sacha Gervasi-nak mégis sikerült a meghökkentő trükk.

Egy dokumentumfilm egy sikertelen metálbandáról – nem túl sok eredmény ahhoz, hogy egy 46 éves elsőfilmes rendező a világ néhány legnagyobb színészét kapja a keze alá, és elkészíthesse azt a filmet, ami az idén valószínűleg összezavarja a nyugodtnak induló Oscar-díj versenyt. Sacha Gervasi-nak mégis sikerült a meghökkentő trükk. Bár korábban még sosem rendezett játékfilmet (dokumentumot is csak egyszer), Anthony Hopkins, Scarlett Johansson, Helen Mirren és Jessica Biel dolgozott vele, hogy elkészíthessék a Hitchcock-ot, (Hitchcock, hazai bemutató: 2013. február), mely az ijesztgetés mesterének egyik legnagyobb sikeréről, a Psycho forgatásáról és nem mellékesen a rendező és felesége különleges kapcsolatáról szól.

A rendező úgy tudja, a producerek 27 rendezőjelölttel beszélgettek, mielőtt ő megkapta a megbízást. Talán azért esett rá a választás, mondja, mert ő alapvetően nem mozitörténeti érdekességek tárának, hanem love storynak látta a forgatókönyvet. Meg azért, meg elég bolondnak tartották hozzá, hogy bátran belevágjon.

– Bevallom, féltem tőle, milyen lesz a kész film – nyilatkozta Anthony Hopkins az első vetítés után. – De most már úgy gondolom, hogy Sacha Gervasi egy extra nagy meglepetés: és hálás vagyok érte, hogy rábeszélt: vállaljam el Hitchcock szerepét.

Hopkinsnak valószínűleg tényleg megérte elviselni a minden reggel újrakezdődő többórás maszkmesteri kínzást: a szerep az ötödik Oscar-jelölését hozhatja neki.


süti beállítások módosítása