látogató számláló

Hitchcock drága arca

Az Oscar-jelölés a minimum. A Hitchcock maszkmesterei lenyűgöző munkát végeztek Anthony Hopkinson, aki minden reggel 90 percet töltött két maszkos keze alatt, hogy elhelyezzék rajta az összesen 50 000 Font értékű test-kiegészítőt valamint póthasat.

Az Oscar-jelölés a minimum. A Hitchcock (12) (Hitchcock, hazai bemutató: február 7.) maszkmesterei lenyűgöző munkát végeztek Anthony Hopkinson. A 75 éves színész minden reggel 90 percet töltött két maszkos keze alatt, hogy elhelyezzék rajta az összesen 50 000 Font (majd 18 millió Ft) értékű test-kiegészítőt valamint póthasat, és így minél jobban hasonlítson a rémisztő filmek 130 kilós mesterére.

Hopkins minden reggel különleges műanyagötvözetből készült tokát, állat és orrot kapott, amelyet aprólékos gonddal az aznapi arcszínének megfelelő árnyalatúra festettek.

– Azért csodálatos színész Anthony Hopkins – nyilatkozta a most már Oscar-díjra jelölt maszkmester, Howard Berger – mert miközben mi reggelenként megborotváltuk az arcát és a fejét, azután hosszan elbíbelődtünk vele, ő tökéletesen átalakult. Amikor végül felállt a székéből, nemcsak az arca volt más: másképp járt, másképp beszélt, másképp gesztikulált, mint addig. Hitchcockká változott.

A kíváncsi újságírók azt is megtudták, hogy a filmben szintén szereplő Scarlett Johansson-nal nem volt sok dolguk a maszkosoknak: a gyönyörű Scarlett ugyanis szép szőke színésznőt (Janet Leigh-t) játszik a filmben. Mégis sokkal többféle segítséget kért a sminkfelelősöktől, mint Hopkins.


süti beállítások módosítása