látogató számláló

Karácsonykor jön a Star Wars VIII. epizódja

Persze nem idén: a Disney/Lucasfilm tegnap közleményt adott ki, mely szerint a Rian Johnson forgatókönyvéből és rendezésében készülő, egyelőre alcím nélküli Star Wars VIII. az eredetileg tervezett 2017. május 26-ról a karácsonyi időszakra, egészen pontosan 2017. december 15-re csúszott.

A döntés okait nem közölték, ugyanakkor lehetett hallani arról, hogy Rian Johnson még szeretni csiszolni a forgatókönyvön, illetve az sem mellékes, hogy a Star Wars: Az ébredő Erő karácsony környéki premierrel lett óriási siker, így nem hagyják veszni a lehetőséget - annak ellenére, hogy korábban a május volt a Star Wars-bemutatók hónapja, továbbá 2017. május 25-én lesz 40 éves a Star Wars, így ezt ünnepelendő volt kinézve a májusi dátum, melyet most A Karib-tenger kalózai ötödik része örökölt.

Ugyanakkor felmerül a kérdés, ha már bevételi szempontok, hogy vajon érdemes-e a Disney-nek bevállalnia, hogy a Star Wars VIII. az Avatar 2. ellen szálljon ringbe a nézettségért (és a bevételért), feltéve, hogy James Cameron tudja tartani a lépést önmagával, és a film elkészül addigra.

Tehát az első spin-off, a Rogue One 2016. december 16-án jön, a Star Wars VIII. 2017. december 15-én, ez utóbbi forgatása pedig elvileg a jövő hónapban indul Londonban - egyébként ebben a hónapban kezdődött volna.

update: Az Avatar folytatásának bemutatóját későbbre halasztották.

rey_art_sw_620.jpg

 


süti beállítások módosítása