látogató számláló

Kritika: Wonder Woman 1984

Az amazonok hercegnője visszatér.

2017-ben a Wonder Woman nagyot szólt: nem csak a kritikus körében aratott sikert, hanem a rajongók között is, így aztán a DCEU egyik legsikeresebb alkotása lett – ezért nem is volt meglepő a folytatás bejelentése. Azt mindenki döntse el maga, hogy a Wonder Woman 1984 mennyire releváns folytatás Az Igazság Ligája viszonylatában, de most nem ez a lényeg, hanem az, hogy Diána újbóli felbukkanása jó lett-e vagy sem.

A történet lényegében egy igazi, vérbeli képregény-klisé, ám ettől függetlenül tanulságos, és van mondanivalója, ám egy jobb forgatókönyvvel többet ki lehetett volna hozni belőle. Viszont érdekes volt látni, hogy Diána attól, hogy erős amazon, és a régi istenek vére folyik az ereiben, még ő is le tudott térni a helyes útról, hogy az egyéni érdekeit tartsa szem előtt. Diána a személyes morális döntésével lényegében egy jó karakterívet kap.
Az ellenfelek – mert ebben a filmben kettő is van – viszont nem kaptak különösebb mélységet. Ugyan mind Maxwell, mind Gepárd karakterének lehet érteni a motivációját, de egy átlagos képregényfilmes ellenlábasnál kidolgozottabb hátteret egyikük sem kapott. Viszont a színészekre továbbra sem lehet panasz. Gal Gadot ismételten remek Csodanőként – bár továbbra sincs amazon testalkata, de tudom: ez már szőrszálhasogatás –, illetve Kristen Wiig és Pedro Pascal is hozza a tőlük megszokott szintet.

A Wonder Woman 1984 legnagyobb előnye a látvány, ugyanis sokkal monumentálisabbra sikerült ez a rész, mint az előző. A nyitójelenet egyszerűen pazarra sikeredett. És bár a '80-as évek nagyon felkapott mostanában, ám a film nem mindig aknázza ki azt az évtizedet, amelyben játszódik. A harcjelenetek is sokkal kreatívabbak, és Hans Zimmer ismételten odatette magát a zene terén.
Viszont a pozitívumok ellenére is indokolatlanul hosszú a játékidő, ezért előfordul, hogy lelassul a cselekmény, illetve nagyon sok logikai hibát is benne hagytak a készítők. Mindazonáltal nem tudok haragudni a filmre, és bevallom, sokkal jobban élveztem, mint a Zack Snyder: Az Igazság Ligáját.
A Wonder Woman 1984 egy hatalmas tűzijáték, amelyet megnézel, élvezed, amíg tart, de amint véget ér, már csak néhány „durranásra” fogsz belőle emlékezni.

A Wonder Woman 1984 2021. április 1-től elérhető az HBO GO kínálatában,
valamint április végétől megvásárolható fizikai formában, hétféle kiadásban.


süti beállítások módosítása